To jer pravi doživljaj / Treba se snaći: kino dvorane iznajmljuju platna igračima videoigrica

Image
Foto: Shutterstock

Iako je ovaj poslovni model uspio kinima osigurati neku vrstu prihoda, ne zarađuju ni približno kao prije pandemije

12.2.2021.
18:00
Shutterstock
VOYO logo

"Kvaliteta zvuka je posebno nevjerojatna", kaže studentica Eui Jeong Lee. "Zvuk pucnjeva upravo je tako živopisan, a kad je nešto letjelo ravno na mene s ekrana, čak sam i vrisnula", objašnjava Lee.

Lee i njezine prijateljice iznajmile su kino dvoranu na dva sata u ogranku najvećeg južnokorejskog lanca kina CGV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEUOBIČAJENA SITUACIJA /

Kina se otvaraju nakon pet mjeseci: Otkrivamo kako će se sjediti u dvoranama i što ćemo moći gledati

Image
NEUOBIČAJENA SITUACIJA /

Kina se otvaraju nakon pet mjeseci: Otkrivamo kako će se sjediti u dvoranama i što ćemo moći gledati

Četiri osobe mogu unajmiti platno na dva sata za 90 dolara

Budući da su mnoga kina u cijeloj zemlji zatvorena zbog oštrih epidemioloških mjera, CGV je došao na ideju da svoje dvorane iznajmljuje igračima kako bi ostvarili prihode na novi i drugačiji način, prenosi BCC.

Prije 18 sati, do četiri osobe mogu unajmiti platno na dva sata za 90 dolara. Posjetitelji sa sobom moraju ponijeti svoje konzole, igrice i kontrolere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovaj poslovni model uspio kinima osigurati neku vrstu prihoda, ne zarađuju ni približno kao prije pandemije. Budući da unajmljena gledališta imaju između 100 i 200 mjesta, a  ulaznice za  kino koštaju oko 12 dolara po komadu. Tako bi zaslon sa 100 sjedećih mjesta donio prihod od 600 američkih dolara.

Djelatnik CGV-a Seung Woo Han došao je na ovu ideju nakon što je shvatio da filmovi i video igre dijele mnoge sličnosti. "Kada sam razmišljao o tome što bismo mogli napraviti s praznim kino dvoranama, primijetio sam da se igre danas mogu pohvaliti izvrsnom grafikom i dobro strukturiranim pričama baš poput filmova", objašnjava Han.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kina diljem svijeta pokušavaju 'skrpati' troškove

Han dodaje kako  "igrice imaju aspekt pripovijedanja, pa ako netko može uživati ​​u gledanju filma u kinu, mislio sam da bi i oni uživali u igranju igrica".

Korejski CGV nije jedini kino lanac koji igračima dopušta rezerviranje kino platna. Američka tvrtka Malco Theaters to čini od studenog. Malco omogućuje da do 20 ljudi iznajme ekran. Cijene usluge iznosi 100 dolara za dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi američki lanci, poput AMC-a i Cinemarka, omogućavaju kupcima u malim grupama da rezerviraju dvorane za privatne projekcije.

Tyrone Walker-Hebborn, vlasnik kina, kaže da je pandemija bila pogubna i za kina te kaže kako je ovo razdoblje „potencijalno zauvijek oštetio filmsku industriju“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo