Spasili bebu u Požarevcu / U košari na snijegu: Pronađena tek rođena beba ostavljena na cičoj zimi; spašen u zadnji tren

Image
Foto: Facebook

Prema riječima svjedokinje, mališan je jedva davao znake života kada ga je pronašla

29.1.2019.
15:32
Facebook
VOYO logo

Muška beba stara svega jedan dan pronađena je u petak ujutro u pletenoj košari na ulici u selu Crljenac kod Požarevca. Dječaka je promrzlog i izgladnjelog, s nepodvezanom pupčanom vrpcom, pred susjedovom ogradom je pronašla mještanka Biljana Topalović.

Beba je odmah zbrinuta u Domu zdravlja u Malom Crniću, a zatim prevezena u Opću bolnicu u Požarevcu, gdje će boraviti dok brigu o njoj ne preuzme Centar za socijalni rad. Dječak je izvan životne opasnosti, a kako kažu liječnici, spašen je u posljednji trenutak od smrzavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Biljane Topalović, mališan je jedva davao znake života kada ga je pronašla.

"Vraćala sam se od majke i ispred susjedovog dvorišta primietila sam pletenu košaru po kojoj je već napadao snijeg. Privukla mi je pažnju jer se vidjelo da se u njoj nešto nalazi, bila je puna. Pozvala sam susjedu kao svjedokinju i kada smo htjeli vidjeti što je unutra, začuo se krik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknuli smo snijeg, otkrili dekicu i opazili tek rođenu bebu, s nepodvezanom pupčanom vrpcom. Bili smo u potpunom šoku. Odmah sam pozvala policiju i Hitnu pomoć i tražila dopuštenje da pomaknem košaru ne bih li utoplila dijete, jer je vani bilo ledeno", ispričala je za Telegraf Biljana.

Direktor Opće bolnice u Požarevcu dr Danilo Nikolić naglašava kako je napušteni mališan za sada dobro, da je pod prismotrom lekara i van je životne opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbjegnuta je tragedija i dijete je na vrijeme pronađeno. Dječak je kod nas primljen u popodnevnim satima, i po analizama i stanju pupka reklo bi se da je tog dana i rođen. Nema nikakve zdravstvene komplikacije, nije u opasnosti, pratimo ga, ima svu potrebnu pomoć, i nakon što ojača i bude potpuno zbrinut, Centar za socijalni rad će donijeti daljne odluke", objasnio je dr Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo