pali na kontroli tereta / U lijesu pokušali prokrijumčariti migranta kroz Eurotunnel: Dvojica Poljaka osuđena na 14 mjeseci zatvora

Image
Foto: photos.com

Dvojica profesionalnih vozača stigla su 2. travnja pred Eurotunnel s furgonom natovarenim lijesovima

10.4.2019.
12:53
photos.com
VOYO logo

Dvojica Poljaka osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje jer su u lijesu pokušali prokrijumčariti iračkog migranta, objavio je sudski izvor u Coquellesu na sjeveru Francuske. 

Dvojica profesionalnih vozača stigla su 2. travnja pred Eurotunnel s furgonom natovarenim lijesovima "namijenjenih za isporuku u Velikoj Britaniji", obrazložili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kada su nadležni službenici obavljali sustavnu kontrole tereta prije ukrcaja vozila na vlak za Englesku, "pronašli su iračkog državljanina", živog i zravog "položenog u jednom od lijesova", rekao je državni odvjetnik Pascal Marconville.  

Uzalud su se dvojica Poljaka branila da nisu znala za migranta u jednom od lijesova, jer tužiteljstvo je utvrdilo da "se lijes mogao otvoriti samo ako se razbije pečat, stoga migrant nikako nije mogao sam ući i smjestiti se bez pomoći izvana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica vozača osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje "za pomaganje osobi neregulirana statusa (...) u nedostojnim uvjetima".

"U ovom slučaju postoje otežavajuće okolnosti jer smjestiti osobu u lijes, a prevoziti je na taj način nedostojno je", obrazložio je državni odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo