pod paljbom parlamenta / U manje od deset mjeseci na put išao 44 puta: ministar vanjskih poslova BiH putovao koliko i Hillary Clinton

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Prema podacima sa službene internetske stranice ministarstva vanjskih poslova BiH, utvrđeno da je Crnadak u manje od deset mjeseci 2017. imao 44 različita putovanja

2.11.2017.
19:42
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak naći će se pod 'paljbom' zastupnika državnoga parlamenta nakon što je u četvrtak zatraženo preispitivanje svrhe njegovih brojnih putovanja po čemu se gotovo izjednačio s bivšom američkom državnom tajnicom Hillary Clinton, objavili su u srijedu mediji u BiH.

Zastupnik također vladajuće koalicije na državnoj razini iz Saveza za bolju budućnost Damir Arnaut uputio je inicijativu da Crnadak iz Partije demokratskog progresa Republike Srpske državnim zastupnicima objasni opravdanost silnih putovanja u posljednje tri godine mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arnaut je naveo da je, prema podacima sa službene internetske stranice ministarstva vanjskih poslova BiH, utvrđeno da je Crnadak u manje od deset mjeseci 2017. imao 44 različita putovanja.

"Postavlja se pitanje zbog čega ministar Crnadak prednjači po broju pojedinačnih putovanja te je gotovo izjednačen po broju zemalja koje je posjetio s bivšom državnom tajnicom SAD-a i to jednom od najaktivnijih u povijesti", stoji u zastupničkom pitanju Arnaut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je da su samo četiri posjeta ove godine opisana kao službena i to posjet Svetoj Stolici, Brazilu, Irskoj i Armeniji, jedan Španjolskoj kao bilateralan, dok se ostala putovanja odnose na sudjelovanja na konferencijama, forumima, otvaranjima objekata. Očekuje se da će o tim pitanjima ministar Igor Crnadak odgovarati sljedećeg tjedna na sjednici Zastupničkog doma.

Arnaut je u zastupničkoj inicijativi zatražio da se ograniči i preispita opravdanost korištenje državnog novca za putovanja državnih dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo