zločin na jugu zemlje / U Maroku uhićen Švicarac u vezi s ubojstvom dviju skandinavskih turistkinja

Image
Foto: Freddy Felix/Twitter

Njihova su trupla pronađena na zabitnom mjestu u Visokom Atlasu, kraju koji planinari rado posjećuju. Objema žrtvama je odsječena glava

30.12.2018.
8:15
Freddy Felix/Twitter
VOYO logo

Švicarac s prebivalištem u Maroku uhićen je u subotu u Marrakechu pod sumnjom da je povezan s osumnjičenicima za nedavno ubojstvo dviju skandinavskih turistkinja na jugu Maroka, priopćio je Središnji ured za sudske istrage (BCIJ).

Istragom je utvrđeno da je "sudjelovao u novačenju i uvježbavanju državljana Maroka i zemalja južno od Sahare za izvođenje terorističkih akcija u Maroku", navodi agencija za suzbijanje terorizma u toj monarhiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Louisa Vesterager Jespersen, 24-godišnja danska studentkinja i njezina prijateljica Maren Ueland, 28-godišnja Norvežanka ubijene su u noći na 17. prosinca na jugu Maroka, gdje su bile na godišnjem odmoru.

Njihova su trupla pronađena na zabitnom mjestu u Visokom Atlasu, kraju koji planinari rado posjećuju. Objema žrtvama je odsječena glava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marokanske vlasti su uhitile 18 osoba u vezi s tim dvostrukim ubojstvom koje Rabat vodi kao "terorizam".

Slučaj je potresao Norvešku, Dansku i Maroko, gdje je na društvenim mrežama objavljena videosnimka pogubljenja jedne od žrtava. Marokanske vlasti smatraju snimku autentičnom, rekao je izvor upoznat s istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maroko koji je sve dosad bio pošteđen napada skupine Islamske države (IS) i koji tvrdi da vodi aktivnu politiku na polju suzbijanja terorizma, bio je poprište dvaju krvavih terorističkih napada, u Casablanci (33 mrtvih, 2003.) i u Marrakechu (17 mrtvih, 2011.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo