još jedan napad / U Mogadišuu najmanje 25 mrtivh u dva napada automobilima bombama: napadači opkolili hotel u kojemu su odsjeli vladini dužnosnici

Image
Foto: AP

Pobunjenička skupina Al Šabab preko radijske postaje objavila je da preuzima odgovornost za napad

29.10.2017.
9:12
AP
VOYO logo

Najmanje 25 ljudi poginulo je a 30 je ozlijeđeno u subotu kad su eksplodirala dva automobila bombe a naoružani napadači upali u hotel u somalskome glavnom gradu Mogadišuu, potvrdila je lokalna policija.

Nakon eksplozija, napadači su opkolili hotel u kojemu odsjedaju vladini dužnosnici. Spašeno je više od 30 ljudi, uključujući ministra i istaknutog klerika, rekao je policijski predstavnik Mohamed Dahir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme 10-satne opsade, koja se završila, jedan od militanata se raznio pri čemu je smrtno stradao zasad neutvrđen broj pripadnika sigurnosnih snaga, rekao je Dahir.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

AP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među žrtvama prvotne eksplozije u kojoj je prema potvrđenim podacima poginulo 25 ljudi, nalazi se i viši vladin dužnosnik te policijski načelnik. Pobunjenička skupina Al Šabab preko radijske postaje objavila je da preuzima odgovornost za napad.

U lokalnim medijima izvješćuje se da su neki napadači uhvaćeni živi, dok su ostali za vrijeme opsade ubijeni. Pretpostavlja se da su napad izvela najmanje petorica terorista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo