nema mira / U naletu vozila na protutenskovsku minu poginulo sedam ukrajinskih vojnika

Image
Foto: AP

Nesreća se dogodila nedaleko od Marijinke, grada pod kontrolom vladinih snaga, koji je prošli tjedan bio poprište krvavih sukoba i gdje su se borbe nastavile u ponedjeljak

8.6.2015.
21:18
AP
VOYO logo

Sedam ukrajinskih vojnika poginulo je u ponedjeljak kada je njihovo vozilo naišlo na protutenkovsku minu na proruskom separatističkom istoku, rekao je za AFP glasnogovornik ukrajinske vojske nazočan u tom sektoru.

"Vozilo u kojemu su bili naši vojnici naišlo je na neprijateljsku protutenkovsku minu u Krasnogorivki (20 km zapadno od Donecka, pobunjeničkog uporišta). Sedam vojnika je poginulo po prvim informacijama", dodao je glasnogovornik Evgen Silkin, dodajući da su separatisti na tom području minirali ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila nedaleko od Marijinke, grada pod kontrolom vladinih snaga, koji je prošli tjedan bio poprište krvavih sukoba i gdje su se borbe nastavile u ponedjeljak.

Ukrajinski ministar obrane Stepan Poltorak rekao je da je ofenziva separatista na Marijinku "prvi put nakon bitke za Debalceve zaprijetila" mirovnom ugovoru potpisanom u veljači u Minsku. Debalceve je strateško čvorište na pola puta između pobunjeničkih prijestolnica Donecka i Luhanska koje su separatisti zauzeli nedugo nakon uspostave primirja predviđenog po tom ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo