ZADRŽAN U PRITVORU / U Njemačkoj uhićen muškarac koji je pariškim napadačima prodao oružje?

Image
Foto: AP Images

Njemački Bild piše da je četiri automatske puške muškarac prodao preko interneta 7. studenoga kupcu "arapskog podrijetla"

27.11.2015.
9:34
AP Images
VOYO logo

Tužitelji u Stuttgartu potvrdili su u petak da su uhitili 34-godišnjeg muškarca pod sumnjom za prodaju oružja, ali su odbili komentirati glasine da je možda opskrbio i ubojice u Parizu s četiri automatske puške.

"Mogu potvrditi da je muškarac u pritvoru pod sumnjom za prodaju oružja", rekao je glasnogovornik tužitelja države Baden-Wuerttemberg, dodajući da je do uhićenja došlo u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je njemački Bild izvijestio da se muškarca sumnjiči za prodaju četiri komada oružja napadačima koji su usmrtili 130 osoba u Parizu 13. studenoga.

Novine pišu da je četiri automatske puške, dvije AK-47s proizvedene u Kini i dvije Zastavine M70s koje su se proizvodile u nekadašnjoj Jugoslaviji, muškarac prodao preko interneta 7. studenoga kupcu "arapskog podrijetla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri maila otad pronađena na muškarčevu mobitelu ukazuju na to da je bio u vezi s "Arapom u Parizu", piše Bild. Novine dodaju da francuski tužitelji vjeruju kako je oružje korišteno u pariškim napadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo