CIJENA PRAVA SITNICA / U Njemačkoj zavladao kaos nakon uvođenja jeftinih karata za vlak: 'Bio je 200 posto prenatrpan'

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Udruga putnika Pro Bahn rekla je kako je kaos bio predvidiv, te je "rezultat političke ponude bez potrebnih željezničkih kapaciteta"

8.6.2022.
9:51
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

U željezničkom prometu u Njemačkoj proteklog vikenda bilo je mnogo više problema nego inače. Riječ je o prvom vikendu nakon što su Nijemci uveli kartu od devet eura za regionalne vlakove širom države, a svaki dan je bilo više od 400 preopterećenih vlakova u cijeloj zemlji.

Pojedini putnici su se zbog toga odlučili na skuplju varijantu, te su se umjesto regionalnim vlakovima vozili skupljim bržim vlakovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Stendalu u Saskoj-Anhaltu su zbog kaosa na željezničkom kolodvoru morali intervenirati policajci zbog putnika koji nisu željeli napustiti prenatrpani vlak.

"Vlak je bio više od 200 posto prenatrpan. Strojovođa je zatražio pomoć jer putnici nisu htjeli izaći", rekao je glasnogovornik policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga putnika Pro Bahn rekla je kako je kaos bio predvidiv, te je "rezultat političke ponude bez potrebnih željezničkih kapaciteta".

"Naravno, kao što se i očekivalo, bilo je povremenih opterećenja, posebno u vlakovima prema glavnim turističkim odredištima", rekao je Jörg Sandvoß, izvršni direktor DB Regio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom ljetnih mjeseci također se planira zapošljavanje dodatnog osoblja DB-a u vlakovima i na kolodvorima kako bi se bolje koordinirao ukrcaj i iskrcaj putnika, te kako bi se pružila bolja podrška putnicima, piše u priopćenju tvrtke DB Regio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo