obećana zemlja / U Njemačku u rujnu stiglo oko 280.000 izbjeglica, više nego u cijeloj prošloj godini

Image
Foto: AP

Njemačka koja očekuje da će primiti između 800.000 i milijun tražitelja azila u 2015., a ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann naglasio da je ključno odmah smanjiti migracijski pritisak na njemačke granice

30.9.2015.
19:51
AP
VOYO logo

Između 270.000 i 280.000 izbjeglica stiglo je u Njemačku tijekom rujna 2015. čime je u jednom mjesecu nadmašen ukupan broj izbjeglica registriranih 2014., rekao je u srijedu ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann.

"Prema sadašnjim podacima u rujnu 2015. je između 270.000 i 280.000 izbjeglica stiglo u Njemačku", rekao je ministar u parlamentu te njemačke savezne države, kroz koju ulazi velika većina izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zaustavljanje vlakova /

Austrija strahuje da bi Njemačka mogla zatvoriti granice: 'Pitanje je vremena kada će upaliti crveno svjetlo'

Image
zaustavljanje vlakova /

Austrija strahuje da bi Njemačka mogla zatvoriti granice: 'Pitanje je vremena kada će upaliti crveno svjetlo'

"To je više u jednom mjesecu nego tijekom cijele 2014., kada je registrirano nešto više od 200.000 tražitelja azila", podsjetio je.

"Kolege ministri unutarnjih poslova drugih saveznih država su mi potvrdili da vrlo skoro više neće biti moguće organizirati prihvatne centre", rekao je prema snimci koju je on line stavio bavarski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova je više puta odbacilo iznijeti statistike o ulascima izbjeglica u Njemačku tijekom rujna, tvrdeći da je teško odrediti njihov broj. U kolovozu je oboren povijesni rekord dolaskom 105.000 tražitelja azila.

Njemačka koja očekuje da će primiti između 800.000 i milijun tražitelja azila u 2015., ponovo je uvela kontrole na granicama sredinom rujna u pokušaju kanaliziranja i organiziranja dolaska izbjeglica, koji većinom ulaze u Bavarsku iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Herrmann je naglasio da je ključno odmah smanjiti migracijski pritisak na njemačke granice.

Bavarski čelnici, iz konzervativne stranke CSU sestrinske stranke CDU-a njemačke kancelarke Angele Merkel, tjednima kritiziraju kancelarkinu politiku otvorenih vrata za migrante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Merkel se zalaže za prodjelu migranata po kvotama bez ograničenja diljem Europske unije u ime europskih načela i vrijednosti, a tu ideju odbacuju brojne zemlje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo