Akcija odmazde / U noćnom napadu izraelske vojske na položaje Hamasa ubijena dva Palestinca

Image
Foto: AP Images

Dvojica muškaraca ubijena su pucnjavom iz tenka, istočno od Rafaha, grada na jugu palestinske enklave, objavilo je ministarstvo

27.5.2018.
12:02
AP Images
VOYO logo

Dva Palestinca ubijena su u nedjelju u napadu izraelske vojske tenkovskom vatrom na promatračnicu radikalne skupine Islamski džihad na jugu Pojasa Gaze, objavilo je ministarstvo zdravstva te enklave. 

Dvojica muškaraca ubijena su pucnjavom iz tenka, istočno od Rafaha, grada na jugu palestinske enklave, objavilo je ministarstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelska vojska potvrdila je u priopćenju da je tenk pucao u pravcu položaja Džihada ubrzo pošto su vojnici aktivirali napravu postavljenu blizu pregrade koja odvaja Izrael od Pojasa Gaze. 

U drugom incidentu, izraelsko zrakoplovstvo napalo je noću na nedjelju dva položaja palestinskog pokreta Hamas koji upravlja Pojasom Gaze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćila izraelska vojska operacija je pokrenuta kao odmazda za kratki upad Palestinaca na izraelski teritorij, no oni su se ubrzo vratili istim putem.

Također je izraelska akcija odmazda za višestruke pokušaje Palestinaca da unište ogradu koja dijeli gazu i Izrael, a koju su u kampanji "Hod za povratak" pokušali oštetiti Palestinci tražeći pravo povratka na zemlju s koje su prognani ili su pobjegli nakon uspostave Izraela 1948. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski vojnici ubili su najmanje 118 Palestinaca od početka te kampanje 30. ožujka, a najsmrtonosniji dan s više od 60 žrtava bio je 14. svibnja kada su Sjedinjene Države svečano preselile svoje veleposlanstvo iz Tel Aviva u Jeruzalem, koji Palestinci smatraju prijestolnicom svoje buduće države. 

Vijeće UN-a za ljudska prava prošli je tjedna izglasalo rezoluciju o slanju neovisnog povjerenstva u Gazu koje treba istražiti kršenja ljudskih prava za vrijeme masovnih palestinskih prosvjeda u pojasu Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo