NOĆNI OBRAČUN / U obračunu s policijom ranjene supruga i kći vođe terorističke skupine na Šri Lanki

Nakon što je iz kuće zapucano na pripadnike policijsko-vojnih specijalnih snaga izbio je sukob

27.4.2019.
20:20
VOYO logo

Supruga i kći vođe islamističke skupine odgovorne za samoubilačke napade na Šri Lanki ranjene su u sukobu noću na subotu na istoku države, objavila je policija. 

Policijski komandosi, uz sudjelovanje pripadnika vojske, okružili su u petak kasno navečer kuću u Sainthamarithu, 364 kilometra istočno od glavnog grada Colomba, zbog sumnje da se u njoj nalaze islamisti povezani s napadom na crkve i hotele na uskrsnu nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, supruga i kći su ranjene u tom napadu", rekla je Hašim Matanija, sestra Zaharana Hašima. 

Nakon što je iz kuće zapucano na pripadnike policijsko-vojnih specijalnih snaga izbio je sukob, a u kući su odjeknule tri snažne eksplozije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Tijela 15 osoba, među njima šestero djece, pronađena su na poprištu žestokog noćnog obračuna, izjavio je glasnogovornik vojske u subotu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obračun se dogodio šest dana nakon što su islamistički bombaši samoubojice na Uskrs ubili više od 250 ljudi u napadima na crkve i četiri hotela.

Vlasti Šri Lanke u petak su potvrdile da se Zaharan Hašim raznio bombom u hotelu Shangri-La u prijestolnici Colombu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaharan je predvodio skupinu National Thowheeth Jama'ath i širio ekstremističku ideologiju u raznim dijelovima zemlje. Smatraju da je on odgovoran za organiziranje napada na budističke kipove u središnjoj Šri Lanki u prosincu.

Visoki vojni časnik rekao je na konferenciji za medije kako su pomno proučavali Zaharanove crte lica na dostupnim snimkama nadzornih kamera i uspoređivali ih s onima bombaša samoubojice te su utvrdili da je poginuo. U tijeku je DNK testiranje kako bi se to potvrdilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo