pojačana kontrola granica / U prvim satima akcije austrijska policija uhvatila pet krijumčara i oko 200 izbjeglica

Image
Foto: AP Images

Austrija je pojačala kontrole na istočnim granicama nakon što je 71 izbjeglica pronađena prošlog tjedna mrtva u napuštenom kamionu na austrijskom autoputu gdje je stigao iz Mađarske.

31.8.2015.
9:27
AP Images
VOYO logo

Austrijska policija u okviru nove operacije snažnije kontrole graničnih područja uhitila je pet krijumčara ljudi i zaustavila oko 200 izbjeglica, kazali su visoki policijski dužnosnici u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Ravnatelj javne sigurnosti u ministarstvu unutarnjih poslova Konrad Kogler kazao je: "U prvim satima primjene mjera oko kojih smo se suglasili s Njemačkom, Mađarskom i Slovačkom uspjeli smo pronaći u vozilima 200 izbjeglica i uhitili smo pet krijumčara ljudima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner kazala je da kontrole provedene u graničnom području nisu klasične granične kontrole i da se njima ne krši Schengen.

Austrija je pojačala kontrole na istočnim granicama nakon što je 71 izbjeglica pronađena prošlog tjedna mrtva u napuštenom kamionu na austrijskom autoputu gdje je stigao iz Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija ima istočne granice prema Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Češkoj.

Na mađarskom autoputu koji vodi prema Austriji u ponedjeljak su se počele stvarati kilometarske kolone nakon što je Austrija uvela strože kontrole, izvijestila je mađarska novinska agencija MTI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autoputu M1 kolona je dosegnula 20 kilometara a kolone su se počele stvarati i na drugim prometnicama prema Austriji.

Tijekom protekla tri dana mađarska je policija uhvatila 8.792 migranta koji su ilegalno prešli u Mađarsku uglavnom iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo