SVE GORA SITUACIJA / U SAD-u rekordnih 45.242 novozaraženih koronavirusom, najveći dnevni prirast dosad!

Image
Foto: AP Images

Dosad je u Sjedinjenim Državama od posljedica covida-19 umrlo gotovo 125.000 Amerikanaca.

27.6.2020.
10:05
AP Images
VOYO logo

U Sjedinjenim Državama su zabilježena 45.242 nova slučaja covida-19, što je najveći dnevni prirast broja oboljelih, a dosad provedena testiranja ukazuju na to da je na koronavirus pozitivno 2,48 milijuna Amerikanaca. 

Rekordan broj pozitivnih testova na covid-19 uslijedio je nakon što je nekoliko saveznih država s velikimbrojemslučajevazaraze ublažilo restrikcije da bi se omogućio nastavak poslovanja manjih tvrtki. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon novog rekordnog porasta, guverner Teksasa Greg Abbott donio je odredbu o zatvaranju svih kafića u toj saveznoj državi u petak do podneva, a vlasnici restorana odsad moraju ograničiti kapacitet na 50 posto sjedećih mjesta. Dužnosnici savezne države Floride naredili su prestanak točenja alkohola u kafićima i barovima. 

Teksas je jedna od prvih američkih država koja je počela s ukidanjem retstrikcijskih mjera, omogućivši ponovno otvaranje kafića i barova u svibnju. Od tada je ondje bilo nekoliko iznimno visokih dnevnih prirasta novooboljelih, primjerice 5996 u četvrtak. U toj je državi u posljednja dva tjedna zabilježen i rekordan broj hospitaliziranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Florida je informaciju o novim pravilima objavila pošto su u toj državi evidentirana 8942 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je daleko više od neslavnog rekorda od 5511 zaraženih zabilježenog 24. lipnja.

Guverner Kalifornije, Gavin Newsom u petak izvijestio da se zbog golemog broja novozaraženih u okrugu Imperial, jugoistočno od Los Angelesa, ponovno uvodi stroga naredba o karanteni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveni dužnosnici okruga Imperial nakon njegove objave su tvitali da je odredba o karanteni, uvedena u ožujku, još uvijek na snazi, a nadzorni odbor okruga u petak navečer održao je hitan sastanak da bi razmotrio daljnjepoteze

Gradonačelnik Anchoragea (Aljaska), Ethan Berkowitz izdao je hitnu odredbu kojom se od stanovništva očekuje nošenje maski na svim javnim mjestima, osobito u zatvorenim prostorima. U toj je saveznoj državi u petak evidentirano 836 slučajeva zaraze, od čega 387 u Anchorageu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je u Sjedinjenim Državama od posljedica covida-19 umrlo gotovo 125.000 Amerikanaca.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo