19 godina nakon napada / U sjećanje na 11. rujna 2001.: Koje se sve teorije zavjere i dalje šire o strašnom terorističkom napadu?

Image
Foto: Twitter

Mnogo je upitnika nad glavama američkih građana i 19 godina nakon terorističkog napada

11.9.2020.
16:28
Twitter
VOYO logo

Prošlo je 19 godina od, nažalost, svima poznatog bombaškog napada i rušenja nebodera World Trade centra u kojem je poginulo gotovo 3000 ljudi. I danas, skoro 20 godina nakon, razvijaju se teorije o tome što se stvarno dogodilo kobnog 11. rujna 2001. godine.

Neboderi bili napunjeni eksplozivom?

Mnogi teoretičari zavjera i danas zagovaraju činjenicu da su neboderi već ranije bili napunjeni eksplozivom koji je buknuo kada su se avioni zabili u tornjeve. S obzirom kako je jedan avion pogodio razinu nebodera od 94 do 98 kata, a drugi dio od 78 do 84 kata, s ukupno 110 katova, mnogi smatraju kako nije moguće da oštećenja u tolikoj mjeri obuhvate i 80-ak katova ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgrada WTC 7 i ogromna količina prašine?

(Screenshot/Twitter)

https://hips.hearstapps.com/pop.h-cdn.co/assets/cm/15/06/480x477/54cfc9028d2c4_-_911-tower-collapse.jpg?resize=768:*
Image
OČAJ I DEPRESIJA /

New York u dubokoj krizi obilježava 19 godina od terorističkog napada: 'Trump želi ubiti grad'

Image
OČAJ I DEPRESIJA /

New York u dubokoj krizi obilježava 19 godina od terorističkog napada: 'Trump želi ubiti grad'

Nakon urušavanja Blizanaca, srušila se i susjedna zgrada WTC 7 od 47 katova za manje od sedam sekundi. U nju nije udario zrakoplov, a službeni uzrok je, kažu, požar. Niti jednog arhitekta koji je radio na projektu (i van njega) ni danas ne mogu uvjeriti da je 200 tisuća tona čelika u 6,6 sekundi palo na zemlju. Mnogi smatraju da je eksplozija prvo bila u toj "7-ici", a onda je uslijedio napad na Blizance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, cijeli dio oko Blizanaca bio je u nenadmašnoj količini prašine koja se, tvrde mnogi, nije mogla stvoriti od "samog" zabijanja aviona, odnosno, da je veća količina eksploziva trebala biti prisutna da bi se to dogodilo. Drugi ih, pak, uvjeravaju da je to zbog "domino-efekta" rušenja katova nebodera koji su puni zraka i čiji se katovi slažu jedan na drugi (kako pri izgradnji, tako i pri padanju), prenosi Popular Mechanics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako mala rupa, a tako jak udarac?

Zrakoplov s promjerom krila od 37 metara, koji je udario u Pentagon, ostavio je rupu od samo pet metara. U to mnogi i danas ne vjeruju, kao ni da su poloti početnici uspjeli manevrirati golemom letjelicom tako lako.

Za tijela koja su pronađena u Pentagonu tvrde da su naknadno postavljena, a pozivi iz aviona lažirani. Zbog velikog interesa javnosti i temeljem Zakona o slobodi informacija, američke vlasti morale su 2006. godine prikazati snimke nadzornih kamera iz Pentagona i obližnjih zgrada.  Nitko od prisutnih medija nije jasno vidio avion kako udara u Pentagon. Prenijeli su da su vidjeli bijelu grudu, bijeli udar i tanku bijelu mrlju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno objašnjenje glasi: "U trenutku udara, jedno krilo aviona udarilo je u tlo, a drugo u nosive stupove, zato je rupa bila tako mala. Šteta je dodatno umanjena jer je to krilo Pentagona nedavno renovirano". 

Amerikanci pred slomom?

Kako su Amerikanci bili pred financijskim slomom prije napada, teoretičari zavjere tvrde da je napad bio namješten kako bi imali kako opravdati sve silne buduće gubitke.  Mnoge brine činjenica da zračna obrana nije reagirala iako je trebala srušiti avione prije udara. "Iza svega stoji CIA, Amerika, Bush".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ruševinama Blizanaca i WTC 7 zgrade nestali su brojni dokumenti tajnih i državnih službi, ali i banke JP Morgan. Od 950 milijuna u zlatnim polugama pronađeno je samo 230 milijuna.

Bilo kako bilo, o kojoj god teoriji je riječ - 3000 ljudi platilo je životom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo