slaba izlaznost / U Srbiji zatvorena birališta: Objavljeni prvi neslužbeni rezultati, Vučić uvjerljivo pobijedio

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Posljednji neslužbeni podaci o izlaznosti u 19 sati pokazuju da je odziv birača bio manji nego 2016.

21.6.2020.
21:52
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Srpska napredna stranka (SNS) srbijanskog predsjednika Aleksandara Vučića pobjednik je parlamentarnih izbora s više od 60 posto glasova, prema prvim neslužbenim podacima na uzorku od 43 do 48 posto obrađenih glasova u nedjelju navečer.

Prevedeno u mandate SNS bi trebao dobiti 180 od 250 zastupnika u parlamentu, prema neslužbenim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni prag od tri posto prešle bi još samo dvije stranke. Prva je Socijalistička partija Srbije (SPS), Vučićeva koalicijskog partnera i šefa diplomacije Ivice Dačića, a druga Srpski patriotski savez (SPAS) bivšeg vaterpolskog reprezentativca Aleksanda Šapića, aktualnog čelnika Novog Beograda, najveće općine u Srbiji.

Bivši predsjednik Srbije, sada čelnik Srpske socijaldemokratske stranke, Boris Tadić komentirao je za N1 neslužbene izborne rezultate kazavši da je Aleksandar Vučić "uspio uništiti politički život u Srbiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije normalno da jedna stranka ima više od 62 posto, prva sljedeća oko 10 posto, uz još jednu iznad izbornog praga. To pokazuje da je Aleksandar Vučić uspio uništiti političko tkivo Srbije, to je Vučićeva koncepcija politike i života u Srbiji", rekao je Tadić.

Izborni prag u Srbiji je uoči početka izborne kampanje spušten s pet na tri posto, a u izbornoj utrci bila je 21 lista stranaka, koalicija, stranaka manjina i političkih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birališta su zatvorena u 20 sati za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore na kojima je favorit vladajuća stranka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića , a prema prvim neslužbenim rezultatima izlaznost je manja od očekivane.

Neslužbeni rezultati pokazuju da je izlaznost manja od očekivane natpolovične većine, ali to ne umanjuje izglede za očekivanu uvjerljivu pobjedu koalicije okupljene oko Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji neslužbeni podaci o izlaznosti u 19 sati pokazuju da je odziv birača bio manji nego 2016. godine kad je do zatvaranje birališta glasalo 56,7 posto od oko 6,5 milijuna.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo