u smrt za 6 eura / U stravičnom požaru u tvornici cipela na Filipinima žive izgorjele 72 osobe!

Spasioci su u četvrtak ujutro izvukli na desetke tijela iz pepela dvokatnice u industrijskoj zoni Valenzuele, sjeverno od glavnog grada Filipina, nakon što su prekinuli potragu iz sigurnosnih razloga prethodnog dana

14.5.2015.
8:50
VOYO logo

U požaru koji je u srijedu buknuo u tvornici papuča u industrijskoj zoni Valenzuele, sjeverno od glavnog grada Filipina, žive su izgorjele 72 osobe. U toj tvornici radi oko 300-tinjak radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema policiji, izbio je kada je iskra iz aparata za zavarivanje zapalila kemikalije, koje su se nalazile u blizini, izazivajući snažnu eksploziju.

Vatrogasci su u više slučajeva pronašli "samo lubanje i kosti zaposlenika", izjavio je šef nacionalne policije Leonardo Espina na konferenciji za tisak potvrđujući nove podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istražujemo što se dogodilo ali je očito da će biti sudskog nastavka", dodao je on.

Radnici ondje rade za šest eura dnevno, bez posebne zaštite protiv otrovnih plinova, a nisu dobili ni upute za evakuaciju u slučaju požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar koji je izbio u srijedu, pokazuje niske zdravstvene i sigurnosne standarde na radnim mjestima što predstavlja izazov za zemlje jugoistočne Azije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo