stanje oko donjecka se pogoršalo / U sukobima u istočnoj Ukrajini troje mrtvih, pogođena bolnica

Image
Foto: AP Images

Ukrajinska vojska izvijestila je da je tijekom separatističkih napada na mjesto Vodjane blizu zračne luke Doneck ubijen jedan civil, a više ih je ranjeno, optuživši pobunjenike da koriste topništvo od 152 i 122 mm, kao i tenk

19.7.2015.
17:29
AP Images
VOYO logo

Dvoje civila i ukrajinski vojnik smrtno su stradali u posljednja 24 sata na istoku Ukrajine, a u bombardiranju pobunjeničke regije Doneck oštećena je bolnica, po odvojenim informacijama što su ih u nedjelju objavili Kijev i pobunjenici.

U bombardiranju je u subotu navečer u regiji Kujbiševski u Donecku ubijen muškarac, a tijekom bombardiranja bolnice u istoj regiji ranjena je liječnica, rekli su za AFP pobunjenici. U gradu pod pobunjeničkom kontrolom Makijvki, smještenom nekoliko kilometara istočno od Donecka, ranjen je muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od separatističkih dužnosnika Eduard Basurin optužio je ukrajinsku vojsku da granatira Piski, grad u blizini zračne luke Doneck, "koristeći oružje kalibra 152 mm".

Ukrajinska vojska izvijestila je da je tijekom separatističkih napada na mjesto Vodjane blizu zračne luke Doneck ubijen jedan civil, a više ih je ranjeno, optuživši pobunjenike da koriste topništvo od 152 i 122 mm, kao i tenk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan ukrajinski vojnik je ubijen, a sedmorica su ranjena u protekla 24 sata", većinom na zapadnim rubovima Donecka, rekao je ukrajinski vojni glasnogovornik Oleksandar Motuzjanik.

"Stanje oko Donecka značajno se pogoršalo, a sukobi u području Piski-Avdijvka (nedaleko od zračne luke) traju praktički bez prestanka", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povlačenje s crte bojišnice oružja kalibra većeg od 100 mm predviđeno je sporazumom iz Minska, potpisanim u veljači, ali po izvješćima OESS-ovih promatrača s mjesta događaja, nije nikad do kraja realizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo