ČEKA IH OŠTRA KAZNA / U Tunisu uhićeno sedam žena pod optužbom da su širile propagandu Islamske države

Image
Foto: Screenshot: YouTube

Žene su priznale da su bile aktivne u medijskom krilu terorističke organizacije Jund al Hilafe i da ih je teroristu Abu Qaqi preporučila jedna poznanica, navodi se u priopćenju

17.11.2015.
6:59
Screenshot: YouTube
VOYO logo

TUNIS - Sedam žena optuženih za širenje propagande organizacije Islamske države (IS) uhićeno je u Tunisu, gdje je ta ekstremistička skupina preuzela odgovornost za dva krvava napada ove godine, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo unutarnjih poslova.

Vlasti su "uhitile sedam žena pošto je istraga pokazala da su tvorile velik dio medijskog krila tuniškog ogranka IS-a, Jund al Hilafe", ističe ministarstvo u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jund al Hilafa (vojnici kalifata na arapskom) je "pod kontrolom terorista u bijegu Seifeddina Jemmalija poznatog kao Abou Qaqa", dodaje ministarstvo, podsjećajući da je uhićenje sedam žena dio kampanje radi identificiranja "takfira na društvenim mrežama i sprječavanja njihovih terorističkih planova", smjerajući na ekstremističke sunitske islamiste.

Žene su "priznale da su bile aktivne u medijskom krilu terorističke organizacije Jund al Hilafe i da ih je teroristu Abu Qaqi preporučila jedna poznanica", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su priznale, opet po priopćenju, da su "poticale na terorizam putem svojih internetskih stranica i izražavale radost nakon terorističkih napada u našoj zemlji".

Na kraju su rekle da su prije bile "aktivne" u Ansar al Shariji, najvećoj salafistčkoj skupini u Tunisu koja je 2013. proglašena terorističkom organizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit AFP-a ministarstvo nije moglo dati nikakve informacije o njihovu identitetu i dobi.

U Tunisu su se ove godine dogodila dva velika napada za koje je odgovornost preuzeo IS. U ožujku u muzeju Bardo u Tunisu i u hotelu u Soussi u lipnju, u kojima je poginulo 60 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuće Tunišana, uglavnom mladih, bore se u redovima ekstremističkih skupina u Iraku, Siriji i Libiji, navode vlasti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo