RTL NA GRČKO-TURSKOJ GRANICI / 'U turskim kampovima je nekoliko milijuna ljudi: Ako ih Erdogan pusti, nijedna ih vojska neće moći zadržati'

Daljnji razvoj događaja ovisit će i o tome što će se događati u Siriji

3.3.2020.
18:45
VOYO logo

Europski dužnosnici i trenutni čelnici, uključujući premijera RH Andreja Plenkovića jer Hrvatska trenutno predsjeda Europskim vijećem, razgledavali su danas iz zraka grčko-tursku granicu na kojoj se prema podacima UN-a nalazi 13.000 ljudi, među kojima brojne žene i djeca, a koji pokušavaju izaći iz Turske i u Europskoj uniji graditi život bez straha.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji posjet europskih čelnika bio je poruka turskom predsjedniku Recepeu Tayipu Erdoganu da se neće tolerirati njegovo ponašanje, a i dolazak čelnika bio je vrlo rizičan, ustvrdio je RTL-ov reporter Boris Mišević javljajući se u RTL Danas s grčko-turske granice, dodavši da je cjelokupna situacija politički dramatična.

Mnogi se, naime, pitaju može li se ponoviti situacija iz 2015. godine, a Mišević je naglasio da to jest pravo pitanje i da svi žele izbjeći taj scenariji. On je, međutim, teoretski moguć, upozorio je Mišević podsjetivši da je u kampovima diljem Turske nekoliko milijuna ljudi: ‘’Ako ih Erdogan pusti, nijedna ih vojska neće moći zadržati’’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Daljnji razvoj događaja ovisit će i o tome što će se događati u Siriji, Grčka je već rekla da će odbijati migrante, a situacija se mijenja iz sata u sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo