ima ih još / U velikoj ofenizivi u Mosulu dosad ubijeno oko 900 boraca tzv. Islamske države

Image
Foto: AP

Ofenziva, započeta prije desetak dana, u fazi je oslobađanja naselja u okolici Mosula, drugog najvećeg grada u Iraku i vjerojatno će još dugo potrajati

27.10.2016.
12:06
AP
VOYO logo

Američki general izjavio je u četvrtak da je između 800 i 900 boraca džihadističke skupine, tzv. Islamske države (IS) ubijeno nakon 17. listopada, od početka kopnene ofenzive iračkih snaga za preuzimanje džihadističkog uporišta Mosula.

"Procjenjujemo da su iračke snage vjerojatno usmrtile oko 800 do 900 boraca IS-a tijekom operacija pokrenutih prije tjedan i pol", kazao je general Joseph Votel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

General koji je na čelu Zapovjednog centra američke vojske za Bliski istok,  Sjevernu Afriku i Srednju Aziju, rekao je da kurdski borci, zvani pešmerge, prodiru prema Mosulu iz više smjerova i napreduju relativno brzo.

Ofenziva, početa prije desetak dana, u fazi je oslobađanja naselja u okolici Mosula, drugog najvećeg grada u Iraku i vjerojatno će još dugo potrajati, rekao je Votel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po američkim procjenama u Mosulu je između 3500 i 5000 boraca IS-a, a još 2000 moglo bi biti na širem području toga grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike