sumnja pala na ruse / U zračnom napadu stradala škola u Alepu: poginulo najmanje 12-ero djece i učiteljica

Image
Foto: AP Images

Snimka koju su aktivisti objavili putem društvenih mreža pokazuje razorenu školu s uništenim klupama i knjigama na podu umrljanim krvlju

11.1.2016.
17:01
AP Images
VOYO logo

U zračnom napadu u ponedjeljak ubijeno je najmanje 12 školske djece i učiteljica u sirijskoj pokrajini Alepu koja je pod nadzorom pobunjeničkih snaga, a sumnja se da je napad izvršio ruski zrakoplov, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. 

U tom napadu pogođena je škola u gradu Ain Džara, oko 15 kilometara zapadno od grada Alepa, a prema izvješćima neki od ranjenih u kritičnom su stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka koju su aktivisti objavili putem društvenih mreža pokazuje razorenu školu s uništenim klupama i knjigama na podu umrljanim krvlju.

Rusko ministarstvo obrane zasad nije dostupno za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremlj je počeo sa zračnim napadima u Siriji u rujnu 2015. u nakani da pomogne sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu, svojem glavnom bliskoistočnom savezniku, u tome da pobijedi IS i druge militantne skupine.

Spasilačke službe i skupine za ljudska prava svjedoče da su u bombardiranjima stradali brojni civili u posjećenim mjestima poput tržnica i u stambenim četvrtima daleko od bojišta. Rusija to opovrgava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amnesty International rekao je prošli mjesec da Moskva svojim postupcima krši međunarodno pravo. Američki dužnosnici kazali su da Rusija koristi manje navođenog oružja od SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo