ZRAČNI UDAR / Objavljena fotografija: U Siriji ubijen sin vođe Islamske države Bagdadija

Image
Foto: Twitter

Al-Bagdadi je 2014. proglasio kalifat koji je obuhvatio dijelove Sirije i Iraka. Sebe smatra nasljednikom Muhameda

4.7.2018.
7:51
Twitter
VOYO logo

Sin čelnika Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija ubijen je u gradu Homsu u središnjoj Siriji, objavila je u utorak navečer novinska agencija bliska ovoj skupini.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sin kalifa, Hudajfaha al-Badrija, ubijen je u operaciji protiv Nusajrijaha (termin koji skupina koristi za snage režima predsjednika Bašara al-Asada) i Rusa, u termoelektrani u Holmsu", navela je agencija Nashir News.  

Agencija je objavila fotografiju dječaka koji nosi oružje i odjeven je u vojničku odoru, ne navodeći detalje kada je došlo do ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al-Bagdadi je 2014. proglasio kalifat koji je obuhvatio dijelove Sirije i Iraka. Sebe smatra nasljednikom Muhameda te da ima pravo na titulu kalife, čelnika Muslimana.

U lipnju je Irak objavio da je ubio najmanje 45 militanata Islamske države prilikom zračnog napada u sirijskom gradu Hajinu, što je bio posljednji u seriji napada koje predvodi Bagdad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojska je objavila da su irački borbeni zrakoplovi F-16 ciljali sastanak visokih dužnosnika Islamske države na sirijskom teritoriju.

Među ubijenim teroristima, kako ih naziva sirijska vojska, nalazi se i glasnik šefa Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija, dodaje se u izvješću, ali se ne navodi kada je točno zračni udar izveden.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo