poslao ih boko haram / Ubijena najmanje 21 osoba u samoubilačkom napadu tijekom muslimanske šijtske procesije u Nigeriji

Image
Foto: AP Images

Bombaši su bili među mladima koje je prošle godine Boko Haram oteo u gradu Mubi u državi Borno

27.11.2015.
20:23
AP Images
VOYO logo

U samoubilačkom napadu u petak na sjeveroistoku Nigerije ubijena je najmanje 21 osoba tijekom muslimanske šijitske procesije.

"Naša procesija je bila metom samoubilačkog napada. Izgubili smo 21 osobu i mnogi su ranjeni", rekao je jedan član Islamskog pokreta u Nigeriji koji je organizirao taj simbolični mimohod na koji su se odazvale tisuće vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakvi napadi nas neće odvratitit od poštivanja vjerskih obreda. I posljednji preživjeli će i dalje ispunjavati svoje obveze", rekao je on nakon atentata izvršenog oko 14 sati po mjesnom vremenu u selu Dakasojeu, oko 20 kilometara južno od grada Kanoa.

Preživjeli i neozlijeđeni nastavili procesiju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema internetskoj stranici Islamskog pokreta u Nigeriji prvi bombaš samoubojica je zaustavljen i uhvaćen. On je rekao da se još jedan bombaš samoubojica nalazi u masi vjernika. Vidjevši uhićenje suučesnika, drugi samoubojica je aktivirao eksploziv i njegovo djelovanje nije bilo moguće spriječiti.

Prema prizanju uhićenog poslala ih je skupina Boko Haram. Bombaši su bili među mladima koje je prošle godine Boko Haram oteo u gradu Mubi u državi Borno. Odvedeni su na obuku u šumu i prije 11 dana dovedeni na izvršenje ovog napada, precizira organizator procesije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo