policija izdala upozorenje

Ubio tri osobe: U bijegu bivši pripadnik postrojbe Armije BiH koja je poznata po stravičnim zločinima

Policija upozorava kako je počinitelj iznimno opasna i agresivna osoba

Image
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL
Hina/ 4.2.2019. u 18:00

Bivši pripadnik postrojbe 'El mudjaheed' Armije BiH Edin Gačić ubio je u ponedjeljak u Konjicu u sjevernom dijelu Hercegovine 39-godišnjeg muškarca nakon čega je pobjegao pa je policija za njim organizirala potragu i upozorava kako se radi o iznimno opasnoj osobi koja za sobom ima već dva ubojstva.

Kako su izvijestili iz Hercegovačko-neretvanske županijske policije, koja je objavila inicijale 43-godišnjaka koji je iz vatrenoga oružja jutros pucao u 39-godišnjeg Sauda Sultanića u njegovoj trgovini u mjestu Podorašcu kod Konjica.

Nakon toga je žrtvu dokrajčio hladnim oružjem. Sve su zabilježile i nadzorne kamere. Nedugo nakon ubojstva angažirana je Jedinica za posebne namjene MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije čiji pripadnici tragaju za ubojicom. Policija upozorava kako je počinitelj iznimno opasna i agresivna osoba.

Bio pripadnik postrojbe poznate po stravičnim zločinima

Mediji su objavili kako je ubojica Edin Gačić koji je za vrijeme rata bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdražo dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja.

Nakon toga je 2003. osuđen na 20-godišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je monstrum Gačić pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru.

Upravo se čita

Image
brodovi povezuju ljude

FOTO Hrvoje i njegova družina svaki su dan čekali brod Jadrolinije. A onda ih je kapetanov poziv ostavio bez daha

Hina/ 4.2.2019. u 18:00

Više s weba

Pročitajte još

Image
u londonu

U eksploziji plina poginulo dijete. Susjedi još prije dva tjedna prijavili smrad i vrtoglavicu

Više s weba