Masovna potjera za ubojicama / Ubojice policajaca u Njemačkoj su, moguće, krivolovci uhvaćeni na djelu. Zadnje se čulo: 'Oni pucaju!' Cure detalji…

Image
Foto: AP

U zoru su zaustavili automobil i u prtljažniku našli vrlo indikativnu stvar za rasvjetljavanje zločina. Ubijena policajka još nije niti završila policijsku akademiju...

31.1.2022.
13:02
AP
VOYO logo

Dvoje mladih policajaca, rano jutros ubijenih na jugozapadu Njemačke, netom prije nego što će stradati pronašli su u automobilu kod osumnjičenih ubojica ubijenu divlju životinju, navode njemački mediji.

Jutros je naš portal prenio izjavu glasnogovornika policije iz Kaiserslauterna da su u okrugu Kusel u 4.20 na ulici iz vatrenog oružja tijekom kontrole ubijeni 24-godišnja policajka i njen 29-godišnji kolega. Već tada se znalo da je "najmanje jedan osumnjičeni naoružan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL Njemačka sada donosi izjavu Bernharda Christiana Erforta, glasnogovornika nadležne policijske uprave, da su se policajci stigli javiti svojim kolegama u policijskoj centrali prije nego što će ih pobiti.

Iz istražiteljskih krugova se doznaje da su njih dvoje bili u kontroli na lokalnoj okružnoj cesti, u civilnom automobilu, kad su malo iza četiri ujutro zaustavili "sumnjivi automobil".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ubojice policajaca u Njemačkoj su, moguće, krivolovci uhvaćeni na djelu. Zadnje se čulo: 'Oni pucaju!' Cure detalji…

Image

Ubojice policajaca u Njemačkoj su, moguće, krivolovci uhvaćeni na djelu. Zadnje se čulo: 'Oni pucaju!' Cure detalji…

Policajci su zaustavili automobil, doznaje se iz istražiteljskih krugova, da bi u prtljažniku automobila pronašli ubijenu divljač. Sljedeće što su im kolege čuli u centrali preko radioveze bio je uzvik: "Oni pucaju!!!"

Dok je na mjesto ubojstva došlo policijsko pojačanje, 24-godišnjakinja već je bila mrtva. 29-kolega bio je još živ, ali je ubrzo umro i on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Erfort, taj dio prenosi Das Bild, kazao je da na toj cesti, a riječ je o malom mjestu Ulmet, nije bila postavljena prometna kontrolna točka:

"Kolege su radiovezom javili da kontroliraju vozilo. Kratko nakon toga javili su da se puca. Kolege su potom pale, mrtve ili bez svijesti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija računa da su u automobilu iz kojega se zapucalo na policajce, bile najmanje dvije osobe. Kako su policijski službenici ubijeni nakon što su otkrili lovinu, oslanjajući se usto i na objave na društvenim mrežama iz skupina legalnih lovaca, Das Bild prenosi sumnje da su "ubojica ili više njih krivolovci", uhvaćeni na djelu.

Njemački mediji redom prenose reakciju Sindikata policije, iz kojega se doznaje da je 24-godišnja službenica bila još uvijek bila polaznica policijske akademije, svoje školovanje je tek privodila kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser (SPD) oko podne je dala oštru izjavu za medije, rekavši između ostalog: "Ovaj zločin djeluje poput prave likvidacije."

Rekla je da policijski službenici svaki dan riskiraju živote na svom poslu i istaknula da se čini apsolutno sve kako bi se uhvatilo počinitelje zločina. Izvještaji navode o velikoj policijskoj potjeri na ubojicama, a službeno priopćenje iz Policijske uprave Zapadni Palatinat navodi da je blokirano cijelo područje u kojem se dogodio zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo