Trag zločinca iz 1993. / Ubojstvo djevojčice Marijane (9) iz Hrvatske u Njemačkoj: Policija ima nove dokaze 29 godina poslije

Image
Foto: Policija Essen

Pronašli su je 1993. brutalno seksualno zlostavljanju, potom i ubijenu. Djevojčica je tog ljeta s majkom otišla u posjet ocu gastarbajteru

1.8.2022.
13:38
Policija Essen
VOYO logo

Policija iz njemačkog grada Essena objavila je jutros vrlo neobično priopćenje, zapravo najavu za emisiju na ZDF-u u srijedu u 20.15 sati u kojoj će predstaviti slučaj ubojstva 9-godišnje djevojčice iz 1993. i slučaj teškog seksualnog i fizičkog zlostavljanja također jedne 9-godišnjakinje godinu ranije.

"Komisija za ubojstva policije u Essenu dojave prima na telefonski broj 0201/829-0", na kraju se ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
stravičan slučaj /

Policija uhitila dvojicu mladića: Otkrivaju se detalji o ubijenoj djevojčici čije je tijelo pronađeno naslonjeno na stablo u središtu Beča

Image
stravičan slučaj /

Policija uhitila dvojicu mladića: Otkrivaju se detalji o ubijenoj djevojčici čije je tijelo pronađeno naslonjeno na stablo u središtu Beča

U slučaju iz 1993. riječ je o djevojčici koja se zvala Marijana Krajina, koja je sa svojih četvero braće i sestara živjela u Hrvatskoj. Tog ljeta Marijana je s majkom otputovala ocu u posjet koji je radio kao gastarbajter na cestarskim poslovima, podsjetili su na jedan od najozloglašenijih nerazjašnjenih civilnih zločina u Njemačkoj.

Rano navečer 31. kolovoza 1993. Marijana je izašla iz očevog stana kako bi otišla do obližnjeg "Woolwortha" gdje je bila njena majka. U međuvremenu je i majka krenula nazad prema očevom stanu, ali nije naišla na svoju kćer. Više ju nikada nije vidjela živu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri dana poslije, 3. rujna 1993., par koji se parkirao svojim automobilom na parkiralištu na saveznoj cesti B75 između Bremena i Hambura, naišao je na tijelo ubijene djevojčice iz Hrvatske.

"Obdukcijom su otkriveni znakovi teškog seksualnog zlostavljanja", konstatira policija u priopćenju danas u kojem se indikativno navodi da se policija nada da će doći do novih dokaza "o počinitelju" u ovom i u slučaju iz 1992. koji je u mjestu tapkao punih 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je bila riječ o 9-godišnjoj djevojčici koju je na povratku s rođendana rođaka 6. veljače 1992. presreo nepoznati muškarac u bijelom kombiju koji ju je zgrabio, uvukao u vozilo i oteo. Pronađena je desetak sati poslije bez svijesti u četvrti Düsseldorf-Kaiserswerth, 30 kilometara od Essena.

Na lokalnoj cesti pronašla ju mlađa vozačica koja je ugledala djevojčicu kako se puzeći dovukla do ceste. U bolnici su utvrdili da je djevojčica uslijed teškog seksualnog zlostavljanja pretrpjela ozljede opasne po život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko nakon objave policije iz Essena, WAZ je na svojim stranicama objavio da su kriminalistički istražitelji iz Essena sve bliže definitivnoj konstataciji da je u oba slučaja bila riječ o istom zločincu. U oba slučaja bila je riječ o žrtvama istog spola, iste dobi, otmice i zlostavljanja izvedenih na isti način…

Ono ključno novinar WAZ-a doznaje iz odgovora državne odvjetnice Elke Hinterberg koja je potvrdila da su DNK dokazi, koje su istražitelji uspjeli sada puno modernijim metodama nego onima od prije tri desetljeća izuzeti s mjesta zločina, pokazali da se u oba slučaja DNK osumnjičenog počinitelja zločina "u najmanju ruku djelomično preklapa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija, međutim, iz rekonstrukcije zločina u srijedu na ZDF-u najavljuje da se nada dobiti nove informacije.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo