Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Skandal u Crnoj Gori

Učenica u školi pjevala 'Čavoglave' pa drugoj prijetila nožem. Uz to širi stravične poruke: 'Marš, Srbi'

Ono što posebno zabrinjava jest to da nitko od nastavnika - nije reagirao

Image

Crna Gora, skandal, učenica, vrijeđanje, napad

Foto: Shutterstock/Twitter
Vijesti.hr/ 28.6.2019. u 12:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Učenici u Osnovnoj školi u Podgorici bili su izloženi verbalnim i fizičkim napadima. Naime, učenica osmog razreda K.P. pjevala je Thompsonovu pjesmu "Čavoglave" ispred zbornice i to u prisutnosti učitelja M.B. 

To joj je dalo "vjetar u leđa" pa je idući dan u školu donijela nož i u učionici ga stavila pod grlo učenici J.P. Učiteljica je isti tren prekinula sat i pozvala njezinu razrednicu, ali bez ikakva učinka. 

Idućeg dana nastavilo se skandalozno ponašanje K.P. te je napala još četvero učenika. Tukla ih je šakama i nogama te su idući dan u školu došli roditelji napadnute djece. No, umjesto smirivanja situacije, došlo je do konflikta s roditeljima K.P., a sve se to događalo pred očima brojnih učenika. 

Sve navedeno nije smirilo agresivnu učenicu pa je napala još jednog učenika,  zaprijetivši mu: "Vidjet ćeš ti, Srbine, što te čeka". K.P. isto tako, u školu donosi ručno rađene letke na kojima piše: "Marš, Srbi! Crnom Gorom upravljaju Hrvati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Smatram da je stvar otišla predaleko, a posebno što se događa u osnovnoj školi. Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena djeca srpske nacionalnosti. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Zadnji je trenutak da reagiraju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posljedice ne budu još veće", kazala je majka napadnutog učenika za Kurir.

Upravo se čita

Vijesti.hr/ 28.6.2019. u 12:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba