Crna Gora / Uhićen muškarac koji je pretučenom Hrvatu u Podgorici zapalio trgovinu

Image
Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

Crnogorska policija uhitila je muškarca zbog sumnje da je polio benzinom i zapalio trgovinu Hrvata Igora Tomkića

30.3.2019.
14:09
Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Kako navode u Upravi policije, uhićeni Aleksandar Savović će u subotu biti predat tužitelju, a na teret mu se stavlja kazneno djelo oštećenje i 
uništenje tuđe imovine.

Podgorički mediji navode da je Savović navodno rekao inspektorima da je Tomkiću zapalio trgovinu jer su mu prijatelji završili u zatvoru nakon prebijanja njihovog sugrađanina prije 12 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet za građansku kontrolu rada policije objavio je da je policija rasvijetlila paljenje objekta Tomkića, te da je to "bitna poruka i potvrda sposobnosti policije da garantira efikasnu zaštitu osobne i imovinske sigurnosti svakog građanina Crne Gore". 

Premijer Duško Marković ocijenio je ovaj slučaj kao napad na Crnu Goru i njene najvrednije tekovine – multietičnost i multikonfesionalnost, te zatražio od policije hitnu i efikasnu akciju u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je i prikupljanje pomoći Tomkiću za obnovu njegove prodavaonice.

Podgorički list Pobjeda objavio je prije desetak dana da je Tomkić, Hrvat koji živi u Beranama na sjeveru Crne Gore, pretučen, a na njega su, kako je priopćila crnogorska policija, nasrnula dvojica sugrađana koji su dio skupine koja ga već duže vrijeme maltretira i prijeti mu samo zato što je Hrvat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadu je prethodila Tomkićeva izjava portalu Antena M ranije tijekom dana, u kojoj je ispričao da on i supruga žive u strahu od skupine sugrađana te da, iako je sve prijavio policiji i lokalnim vlastima, prijetnje i nasrtaji na njegovu imovinu ne jenjavaju. Policija je ubrzo nakon napada uhitila N. P. (19) i M. R. (24) iz Berana, zbog sumnje da su, na štetu Tomkića, 'počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja zajedno s kaznenim djelom nanošenja teške tjelesne ozljede'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo