šivala rusku zastavu

Uhićena aktivistkinja Pussy Riota u Moskvi

Dvije aktivistkinje uhićene su zbog sudjelovanja na manifestaciji koja nije bila odobrena u trenutku kada su u odjeći zatvorenika šivale rusku zastavu na trgu Bolotnaja u središtu Moskve

Image
Foto: Twitter
RTL/Hina/ 12.6.2015. u 20:47

Policija je u petak uhitila aktivistkinju punk skupine Pussy Riot Nadeždu Tolokonikovu zajedno s još jednom članicom skupine dok je prosvjedovala u Moskvi tražeći poboljšanje uvjeta za zatvorenice u ruskim kaznionicama.

"U policijskom sam vozilu. Nisu mi rekli u koju postaju idemo. Jedna osoba je sa mnom", objasnila je Nadežda Tolokonikova za oporbeni radio Eho Moskva i na Facebook postavila fotografije snimljene u 'marici' .

Dvije aktivistkinje uhićene su zbog sudjelovanja na manifestaciji koja nije bila odobrena u trenutku kada su u odjeći zatvorenika šivale rusku zastavu na trgu Bolotnaja u središtu Moskve. Na tome je trgu u svibnju 2012. bio održan prosvjed obilježen sukobima s policijom na dan uoči prisege Vladimira Putina za treći predsjednički mandat.

Nadežda Tolokonikova objasnila je da je željela skrenuti pozornost javnosti na uvjete zatočenja žena u ruskim zatvorima.

Tolokonikova je upoznala zatvor jer je početkom 2012. bila uhićena s još dvije članice skupine zato što je, prema optužnici, 'oskvrnula' katedralu Krista Spasitelja u Moskvi. U crkvi su tada održale performans, punk-molitvu Gospi da ukloni Putina s vlasti.

Sud ih je osudio na dvije godine radnog logora zbog huliganizma i poticanja na vjersku mržnju, a krajem 2013. oslobođene su nakon što ih je pomilovao Putin.

Upravo se čita

Image
nevjerojatno!

Spašavali dijete pa zaradili kaznu od 10 tisuća kuna zbog prebrze vožnje! 'Gledala sam ga kako ostaje bez zraka'

RTL/Hina/ 12.6.2015. u 20:47

Više s weba

Pročitajte još

Image
u londonu

U eksploziji plina poginulo dijete. Susjedi još prije dva tjedna prijavili smrad i vrtoglavicu

Više s weba