šivala rusku zastavu / Uhićena aktivistkinja Pussy Riota u Moskvi

Image
Foto: Twitter

Dvije aktivistkinje uhićene su zbog sudjelovanja na manifestaciji koja nije bila odobrena u trenutku kada su u odjeći zatvorenika šivale rusku zastavu na trgu Bolotnaja u središtu Moskve

12.6.2015.
20:47
Twitter
VOYO logo

Policija je u petak uhitila aktivistkinju punk skupine Pussy Riot Nadeždu Tolokonikovu zajedno s još jednom članicom skupine dok je prosvjedovala u Moskvi tražeći poboljšanje uvjeta za zatvorenice u ruskim kaznionicama.

"U policijskom sam vozilu. Nisu mi rekli u koju postaju idemo. Jedna osoba je sa mnom", objasnila je Nadežda Tolokonikova za oporbeni radio Eho Moskva i na Facebook postavila fotografije snimljene u 'marici' .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije aktivistkinje uhićene su zbog sudjelovanja na manifestaciji koja nije bila odobrena u trenutku kada su u odjeći zatvorenika šivale rusku zastavu na trgu Bolotnaja u središtu Moskve. Na tome je trgu u svibnju 2012. bio održan prosvjed obilježen sukobima s policijom na dan uoči prisege Vladimira Putina za treći predsjednički mandat.

Nadežda Tolokonikova objasnila je da je željela skrenuti pozornost javnosti na uvjete zatočenja žena u ruskim zatvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolokonikova je upoznala zatvor jer je početkom 2012. bila uhićena s još dvije članice skupine zato što je, prema optužnici, 'oskvrnula' katedralu Krista Spasitelja u Moskvi. U crkvi su tada održale performans, punk-molitvu Gospi da ukloni Putina s vlasti.

Sud ih je osudio na dvije godine radnog logora zbog huliganizma i poticanja na vjersku mržnju, a krajem 2013. oslobođene su nakon što ih je pomilovao Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo