Ovo će pričati i unucima / Uhićenje iz snova: Diler je nesvjesno u snu zvao policiju. Nekoliko puta. A kad su konačno došli...

Image
Foto: Kreispolizeibehörde Oberbergischer Kreis

Policijska priopćenja oduvijek i svugdje su suhoparna i zakopčana do grla. Iz ovog je, međutim, jasno koliko je policajcima ovaj slučaj bio urnebesno zabavan

6.9.2021.
16:20
Kreispolizeibehörde Oberbergischer Kreis
VOYO logo

Duboko noću, malo poslije jedan iza ponoći u petak 3. rujna, broj za hitne slučajeve zazvonio je prvi put.

Njemački Presseportal, pod kategorijom Blaulicht, dakle u rubrici gdje se objavljuju službena policijska priopćenja, prenosi da su službenici koji su se javili na taj poziv, s druge strane čuli samo hrkanje i povremeno stenjanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko ih je nazvao, beskrajno su lako utvrdili. Bila je riječ o 23-godišnjaku iz gradića Waldbröl od jedva 20.000 stanovnika s krajnjeg juga njemačke regije Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Nedugo nakon prvog poziva, uslijedio je drugi. Pa treći. Pa… Ako je službama koje su se javljale na opetovane pozive na 112 prvi put hrkanje u slušalicu još i bilo zabavno, u nekom trenutku su se već zabrinuli da je netko u tko zna kakvoj neobičnoj kriznoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajcima nije preostalo drugo nego odjuriti do stana 23-godišnjaka, kojega su već nekoliko puta odslušali kako hrče i provjeriti je li s mladićem sve u redu.

Image
IMAO LAŽNE DOKUMENTE /

Na Kajzerici pao bivši član zloglasne talijanske bande, susjedi u šoku: 'Diler drogom? Pa on je umirovljenik'

Image
IMAO LAŽNE DOKUMENTE /

Na Kajzerici pao bivši član zloglasne talijanske bande, susjedi u šoku: 'Diler drogom? Pa on je umirovljenik'

A onda se ispostavilo da je s njim bilo sve u redu, ali samo do onog trenutka kad je njegov 21-godišnji prijatelj sav snen i iznenađen otvorio vrata policajcima koji su zvonili usred noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratili su nos

"Kako su policajci bili zabrinuti za tjelesno stanje pozivatelja, pretražili su stan 23-godišnjaka. 21-godišnjak je iznenađen otvorio vrata. Njegov 23-godišnji poznanik zaspao je na kauču na svom mobitelu", naveli su policajci u izvještaju:

"Naglo se probudio i iznad sebe ugledao kako stoje policajci. Odbijao je povjerovati da je sam zvao broj za hitne slučajeve, sve dok sam nije pogledao na listu poziva i tamo ugledao više zabilježenih poziva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispalo je da mu je sudbina bila zapečaćena čim su policajci ušli u stan. Prvo što su primijetili bio je "snažan miris kanabisa" i dalje su samo trebali pratiti svoj nos:

"U stanu su pronašli ne baš beznačajnu količinu marihuane, brojne tablete ecstasyja, kao i razne druge vrste droge (amfetamin, kokain), preciznu vagu i novac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojicu mladića policajci su uhitili, odveli ih u stanicu kao osumnjičene zbog protuzakonite trgovine drogom, a nakon što su ih ispitali i konstatirali što su im sve pronašli od dokaznog materijala, napisali su im kaznene prijave i potom ih mirne duše pustili da na slobodi dočekaju nastavak kaznenog postupka protiv njih.  

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo