šef klana gulf / Uhvatili najtraženijeg narkobosa u Kolumbiji, u džungli ga je tražilo 500 vojnika: 'Ovo je kao pad Escobara!'

Image
Foto: AP Images

U hvatanju su pomogli obavještajci SAD-a i Velike Britanije

24.10.2021.
7:40
AP Images
VOYO logo

Najtraženiji trgovac drogom u Kolumbiji i vođa klana del Golfo Dairo Antonio Usuga, poznat kao Otoniel, zarobljen je u subotu tijekom operacije koju su provele oružane snage, potvrdili su vojni i redarstveni izvori .

Kolumbija je za informacije o Otonielovom boravištu ponudila nagradu od do 3 milijarde pezosa (oko 800.000 dolara), dok je američka vlada izdvojila nagradu od 5 milijuna dolara za pomoć u njegovu lociranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otoniel je prvo bio ljevičarski gerilac, potom desničarski paravojnik, a onda je postao vođa kriminalne bande Clan del Golfo ili klana Gulf. Klan Gulf koji broji oko 1200 ljudi, većinom bivših pripadnika krajnje desnih paravojnih formacija, krijumčari drogu i prisutna je u 10 od 32 kolumbijske provincije.

Vlasti su priopćile da su obavještajci predvođeni SAD-om i Velikom Britanijom doveli više od 500 vojnika i pripadnika kolumbijskih specijalnih snaga u Otonielovo skrovište u džungli, koje je bilo zaštićeno s osam sigurnosnih prstenova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najveći poraz trgovini drogom u našoj zemlji ovog stoljeća. Može se samo usporediti s padom Escobara 1990-ih", kazao je predsjednik Iván Duque.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo