'moja dugina obitelj' / 'Umjesto komentiranja hrvatske gej slikovnice, počni se baviti svojim poslom': srpska premijerka odbrusila svom ministru

Image
Foto: Srdjan Ilic/Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Srdjan Ilic/Jurica Galoic/PIXSELL

Srpska premijerka danas mu je odbrusila da bi se trebao, umjesto što komentira hrvatske gay slikovnice, baviti svojim poslom u vladi Srbije

4.5.2018.
14:52
Srdjan Ilic/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Ana Brnabić, srpska premijerka napala je svog ministra za inovacije u vladi Srbije Nenada Popovića. Podsjetimo, Popović je jučer podignuo prašinu svojom bijesnom objavom na Twitteru, a u kojoj je pisao protiv gej slikovnice iz Hrvatske. Popović je, naime, reagirao na vijest da će "Moja dugina obitelj" dobiti i srpsku verziju. 

Srpska premijerka danas mu je odbrusila da bi se trebao, umjesto što komentira hrvatske gay slikovnice, baviti svojim poslom u vladi Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popović kao ministar bez portfelja zadužen za inovacije je zadužen da Ana, Stefan ili Miloš, da sva ta djeca ostanu u Srbiji, posao mu je da se bavi time da napravi uvjete da djeca ostanu u našoj zemlji", poručila je Brnabić, a prenosi agencija Tanjug.

Rekla je da Popovićeva izjava "nije u duhu tolerancije koju vlada pokušava promovirati" i da je "uvrijedio dio građana Srbije za koje radi i koje plaćaju vladu". Srpska premijerka je dodala da jučer nije htjela reagirati jer misli da treba naučiti da se ne reagira na prvu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam jučer reagirala rekla bih mnoge stvari koje ne treba prenositi preko medija", kazala je. Nadodala je da će s Popovićem razgovarati u četiri oka kako bi pokušala shvatiti njegovu izjavu. Ustvrdila je i da ne postoji nikakva uzročno-posljedična veza između homoseksualnosti i nataliteta te da će "zamoliti ministricu koja je zadužena za ta pitanja da objasni ministru Popoviću da natalitet nema veze s time što je netko gay".

Jučer je, između ostalih, reagirao i Gay lezbijski ino-centar koji je poručio da je sramotno da jedan ministar u vladi Ane Brnabić piše tako nešto te da očekuju njenu reakciju. Ta je organizacija poručila da su po hitnom postupku podnijeli pritužbu protiv ministra Nenada Popovića "zbog tvita kojim prijeti i diskriminira LGBT populaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo