UBOJIT IZAZOV / Umjetna inteligencija predložila djevojčici (10): 'Uguraj punjač do pola u utičnicu i potom ga dotakni novčićem...'

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Radi se o digitalnoj asistentici tehnološkog diva Amazon koji je odmah reagirao i ažurirao asistenticu Alex kako korisnicima više ne bi sugerirala opasne aktivnosti

28.12.2021.
21:01
Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo

"Uguraj utikač punjača za mobitel napola u utičnicu te potom (novčićem od jednog centa) dotakni vidljive zupce" rekla je Alexa 10-godišnjoj djevojčici.

Ovo je slučaj koji je digao Amazon na noge jer se radi o Amazonovoj digitalnoj asistentici koja je dala prijedlog izazova i ponudila ga djevojčici nakon kojeg su iz tog tehnološkog diva poručili da su ažurirali Alex, prenosi BBC

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexa je djevojčici to rekla nakon što ju je zatražila da joj dade izazov koji može napraviti. Kristin Livdahl, majka djevojčice, opisala je incident na Twitteru.

"Na YouTubeu smo gledali profesora tjelesnog i s njim radili neke fizičke izazove. Vani je bilo nevrijeme i ona je htjela još jedan izazov", rekla je Livdahl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Alexa kroz zvučnik Echo sugerirala spomenuti izazov. Amazonova digitalna asistentica rekla je da ga je "pronašla na internetu".

Ovaj opasni izazov poznat je i kao  "Izazov novčića od jednog centa" koji je prije godinu počeo kružiti društvenim mrežama. Zbog ovog opasnost izazova može se izazvati požar, kratki spoj, a zapovjednik Vatrogasne postrojbe Carlisle East iz engleskog grada Carlislea Michael Clusker je još 2020. za The Press izjavio da se zbog njega može ostati bez prstiju, šaka i ruku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci iz Sjedinjenih Američkih Država također su osudili spomenuti "izazov".

Kristin Livdahl intervenirala je odmah i spriječila da njena djevojčica opće pokuša izvesti opasni izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'To je samo igra...' /

VIDEO Kobni izazov! Poznati bloger preminuo nakon što je 40 dana gladovao

Image
'To je samo igra...' /

VIDEO Kobni izazov! Poznati bloger preminuo nakon što je 40 dana gladovao

Amazon je BBC-u rekao da je ažurirao Alexu kako korisnicima više ne bi sugerirala opasne aktivnosti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo