istinski zabrinut / UN-ov povjerenik za ljudska prava: 'Trump kao predsjednik bio bi globalna opasnost'

Image
Foto: AP Images

U govoru prošli mjesec u Den Haagu Zeid je optužio Trumpa za širenje 'ponižavajućih rasnih i vjerskih predrasuda'

12.10.2016.
13:24
AP Images
VOYO logo

Bude li republikanski kandidat Donald Trump izabran za predsjednika SAD-a, bit će to "opasno s međunarodnog stajališta", rekao je visoki povjerenik UN-a za ljudska prava Zeid Ra'ad al Hussein u srijedu. 

Al Hussein je naveo Trumpove poglede na ranjive zajednice i njegov govor o korištenju mučenja, zabranjenog međunarodnim pravom, kao duboko "neprimjeren i uznemirujuć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bude li Donald Trump izabran na temelju onoga što je dosad rekao - i osim ako se ne promijeni - mislim da će to nedvojbeno biti opasno s međunarodnog stajališta", rekao je visoki povjerenik UN-a na konferenciji za novinare u Ženevi.

U govoru prošli mjesec u Den Haagu Zeid je optužio Trumpa za širenje "ponižavajućih rasnih i vjerskih predrasuda" i upozorio na porast  populističkih politika koje mogu postati nasilne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam vjerovao da su čelnici dužni voditi ljude na etički i moralni način", rekao je Zeid u srijedu, upitan o Trumpu.

"Upotreba poluistina vrlo je pametni potez. Jer kao što svaki propagandist zna, dopuštate slušateljima da ispune ostatak", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo