borba za život / UN upozorava na katastrofalne posljedice nestašice pitke vode za pola milijuna ljudi u Mosulu

Image

Gotovo pola milijuna civila koji su se i dosad iz dana u dan borili da se prehrane, sada nemaju pristup pitkoj vodi

30.11.2016.
19:04
VOYO logo

Petsto tisuća civila u Mosulu u opasnosti je pred "katastrofalnom" nestašicom pitke vode dok iračke snage napreduju u borbi sa skupinom Islamskom državom (IS) u tom gradu, upozorili su u srijedu Ujedinjeni narodi.

"Gotovo pola milijuna civila koji su se i dosad iz dana u dan borili da se prehrane, sada nemaju pristup pitkoj vodi. Posljedice za djecu, žene i obitelji bit će katastrofalne", rekla je Lise Grande, UN-ova koordinatorica za humanitarnu pomoć u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vojnim operacijama oslobađanja drugog po veličini iračkog grada ovih dana je stradao vodovod i stanovnici na istoku Mosula kažu da crpe vodu iz zdenaca.

"Nemamo vode ni struje. Pijemo vodu iz zdenaca, ali nam to nije dovoljno", rekao je stanovnik Mosula Mohamed Khalil (25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irački zapovjednici su rekli da je oko 40 posto istočne polovine Mosula oslobođeno od džihadista u velikoj ofenzivi što je počela 17. listopada.

Vojnici su pozvali civile da ostanu u svojim domovima kako bi se spriječio masovni odlazak iz grada koji je, procjenjuje se, prije početka operacije imao više od milijun stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo