žestoki sukobi / UN: 'Više od 600 ranjenih u istočnom Alepu, hitno potrebna evakuacija! Hrane ima za četvrtinu stanovništva'

Image

'Prosirijske vladine snage preuzele su nadzor nad logorom Habdarat sjeverno od Alepa u četvrtak', rekao je predstavnik pobunjenika

29.9.2016.
15:48
VOYO logo

Zamjenik UN-ova izaslanika za Siriju Ramzy Ezzeldine Ramzy rekao je u četvrtak da treba evakuirati stotine ranjenika iz opkoljenoga istočnoga grada Alepa gdje su iscrpljene medicinske zalihe, a hrane ima za četvrtinu stanovništva. 

"Procjenjuje se da najmanje 600 ranjenika ne može dobiti primjerenu pomoć", rekao je novinarima nakon tjednog sastanka posvećenog humanitarnim pitanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga je krajnje potrebno" evakuirati stotine ranjenika, rekao je Ramzy.

Prosirijske vladine snage preuzele su nadzor nad logorom Habdarat sjeverno od Alepa u četvrtak, rekao je predstavnik pobunjenika, a to je drugi put da su ga osvojili od početka vladine ofenzive prošli tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakarija Malahifi, dužnosnik pobunjeničke skupine Fastakim, potvrdio je da je logor ponovno pao u ruke vladinih snaga. Prije toga vladine snage osvojile su ga u subotu te dan poslije u protunapadu pobunjenika izgubile.

Sirijski opservatorij za ljudska prava, koji ima sjedište u Velikoj Britaniji, također je rekao da su sirijska vojska i njezini saveznici preuzeli kontrolu nad logorom.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo