traže reforme / Unatoč ostavci premijera, druga noć prosvjeda u Rumunjskoj: na ulicama više od 30.000 ljudi zbog tragedije u klubu

Prosvjedi, koji su izbili nakon tragedije, nastavljeni su i sinoć bez obzira na premijera, koji je podnio ostavku zbog požara u noćnom klubu i smrti 32 osobe

5.11.2015.
9:01
VOYO logo

Rumunjski premijer Victor Ponta iznenada je u srijedu odstupio s položaja, a taj će njegov potez vjerojatno dovesti do uspostave nove vlade na čelu s tehnokratom, nakon uličnih prosvjeda u kojima su tražene ostavke zbog smrtonosnog požara u bukureštanskom noćnom klubu prošlog vikenda.

Pontin odlazak mogao bi dovesti do stranačkog preslagivanja, iako koalicija triju većinom lijevih stranaka koja ima većinu u parlamentu ne pokazuje znakove pucanja. Novi izbori održat će se najranije u prosincu 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjedi, koji su izbili nakon tragedije, nastavljeni su i sinoć bez obzira na premijera, koji je podnio ostavku zbog požara u noćnom klubu i smrti 32 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuće ljudi, koji traže reforme, marširale su Bukureštom u drugoj prosvjednoj noći, a poručili su da je odlazak Ponte samo početak reformi među korumpiranim političarima. Objavili su da je sinoć na ulicama bilo 30.000 ljudi.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Prosvjedi u Rumunjskoj

(Foto: AP Images)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo