LOVE IH AGENTI? / Upozorenje iz Moskve: 'Pozivamo ruske državljane da pažljivo odvagnu sve rizike kada planiraju putovanje u inozemstvo'

Image

'Unatoč našim pozivima za poboljšanjem suradnje između relevantnih ruskih i američkih službi, američke specijalne agencije nastavile su 'lov' na Ruse diljem svijeta'

2.2.2018.
9:40
VOYO logo

Rusija je izdala upozorenje za svoje državljane da dvaput razmisle prije putovanja u inozemstvo jer bi ih Amerikanci mogli uhititi bilo gdje u svijetu. Priopćenje ministarstva vanjskih poslova upozorava Ruse da su suočeni s ozbiljnim rizikom od uhićenja u drugim zemljama na zahtjev Washingtona, nakon čega bi mogli biti izručeni SAD-u.

"Unatoč našim pozivima za poboljšanjem suradnje između relevantnih ruskih i američkih službi....američke specijalne agencije nastavile su 'lov' na Ruse diljem svijeta", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzimajući u obzir te okolnosti, pozivamo ruske državljane da pažljivo odvagnu sve rizike kada planiraju putovanje u inozemstvo", dodaje se. U ministarstvu kažu da je od početka 2017. u drugim zemljama uhićeno deset Rusa, uz angažman Washingtona.

Kao primjer navode najmanje četvoro Rusia uhićenih u Španjolskoj, Litvi i Grčkoj, pod optužbom SAD-a za cyber kriminal. Priopćenje izdano u četvrtak također upozorava ruske državljane da im nakon uhićenja prijeti pristrano ponašanje američkog pravosudnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo