masovne evakuacije / FOTO Uragan Ian prijeti Floridi uz razorne vjetrove od 200 km/sat! Stižu snimke 'razbacanih' aviona po pisti

Image
Foto: AP

Na kubanskoj državnoj televiziji čelnik uprave za električnu energiju objavio je da je došlo do nestanka struje na cijelom otoku

28.9.2022.
8:05
AP
VOYO logo

Stanovnici floridske obale Meksičkog zaljeva napuštaju svoje domove prije dolaska uragana Ian koji je na putu prema Floridi i očekuje se da će udariti o obalu u srijedu navečer, uz razorne vjetrove od 200 kilometara na sat i obilne oborine.

Oluja treće kategorije već je pogodila Kubu i prisilila stanovništvo na masovnu evakuaciju te prekinula opskrbu strujom stotinama tisuća ljudi. Dvije osobe su poginule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

uragan Ian

Više od 2,5 milijuna stanovnika Floride je pod naredbama o evakuaciji ili upozorenjima, a prema procjeni Nacionalnog centra za uragane Ian bi najvjerojatnije trebao stići do obale južno od Tampe, u blizini Sarasote, gdje su kilometri pješčanih plaža i brojna odmarališta, omiljena među umirovljenicima i turistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuba je potpuno ostala bez struje nakon što je uragan Ian pogodio zapadni dio otoka, objavili su kubanski dužnosnici. Kubanska električna infrastruktura je stara desetljećima i očajnički joj je potrebna modernizacija, a nestanci struje su svakodnevna pojava na većem dijelu otoka. Dužnosnici su rekli da se oluja pokazala prevelikom za sustav, izazvavši kvar zbog kojeg čak 11,3 milijuna ljudi na otoku nema više struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustav je već radio u složenim uvjetima s prolaskom uragana Ian. Trenutačno nema struje ni u jednom dijelu zemlje", rekao je Lazaro Guerra, tehnički direktor Kubanskog sindikata električne energije za Reuters.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

uragan Kuba

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

uragan Kuba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo