Trump zadovoljan / Uspostavljena sigurnosna zona u Siriji: 'Prekid vatre se poštuje, borbe su završene'

Image
Foto: Ap images

Turska je u utorak navečer objavila da neće nastaviti vojnu ofenzivu na kurdske snage na sjeveru Sirije jer su se potonji povukli iz pograničnog područja

23.10.2019.
16:40
Ap images
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je u srijedu uspostavu sigurnosne zone u Siriji "velikim uspjehom", najavivši da će oko podneva po mjesnom vremenu dati o tome izjavu u Bijeloj kući. 

"Velik uspjeh na tursko-sirijskoj granici. Zona sigurnosti je uspostavljena!", napisao je na Twitteru američki milijarder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekid vatre se poštuje, borbe su završene. Kurdi su sigurni i jako dobro su s nama surađivali. Zarobljenici IS-a (skupine Islamske države) su na sigurnom", dodao je američki predsjednik koji će izjavu dati u 17.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska je u utorak navečer objavila da neće nastaviti vojnu ofenzivu na kurdske snage na sjeveru Sirije jer su se potonji povukli iz pograničnog područja.

Ruski i turski predsjednik, glavni sudionici sirijskog sukoba, dogovorili su se pak o zajedničkom nadzoru nad većim dijelom te zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska ofenziva je počela nakon američke najave o vojnom povlačenju sa sjeveroistoka Sirije, što su mnogi demokratski, ali i republikanski zastupnici ocijenili kao ostavljanje Kurda, saveznika Washingtona u borbi s IS-om, na cjedilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo