USPOSTAVILI BOLJU KONTROLU / Uveli nove mjere: Nijemci i Austrijanci ograničavaju prolaz migranata na pet točaka zajedničke granice

Image
Foto: AP

Berlin i Beč su se u rujnu dogovorili da će ostaviti otvorene granice izbjeglicama, a ta je odluka ubrzala priljev osoba koje bježe od rata ili siromaštva. Kontrole na granicama su ponovno uvedene sredinom rujna, ali migranti su mogli ući u Njemačku na bilo kojem mjestu

30.10.2015.
20:56
AP
VOYO logo

Njemačka i Austrija su odlučile ograničiti prolazak migranata na pet točaka međusobne granice kako bi bolje kontrolirale njihov masovni priljev, objavilo je u petak njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Želimo postići uređen proces", objavila je jedna glasnogovornica ministarstva, preciziravši da ta mjera stupa trenutačno na snagu, ali nije rekla o kojih pet prijelaza se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlin i Beč su se u rujnu dogovorili da će ostaviti otvorene granice izbjeglicama, a ta je odluka ubrzala priljev osoba koje bježe od rata ili siromaštva. Kontrole na granicama su ponovno uvedene sredinom rujna, ali migranti su mogli ući u Njemačku na bilo kojem mjestu.

Golema većina kandidata za azil prelazila je preko oko 800 kilometara duge granice između Austrije i Bavarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija tjednima ogranizira prijevoz tisuća migranata prema Njemačkoj, ali mnogi dolaze pojedinačno i često prelaze granicu kroz šumu.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere je u srijedu oštro predbacio Austriji njezino ponašanje zato što, kako je rekao, neorganizirano šalje u Njemačku tisuće osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Migranti, izbjeglice

AP

On je dodao da je Austrija obećala da će poštivati propisane procedure izrazivši očekivanje da se odmah počne tako ponašati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka predviđa da će ove godine primiti između 800.000 i milijun tražitelja azila.

Srbiji 2,3 milijuna eura nepovratne pomoći za izbjeglice i migrante

Srbija i Banka za razvoj Vijeća Europe potpisale su u petak u Beogradu Sporazum o nepovratnoj pomoći za izbjeglice i migrante u Srbiji u iznosu od 2,3 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazumom pod nazivom Sustav stalne isporuke pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji toj se zemlji nepovratno odobrava 2,3 milijuna eura namijenjenih najhitnijim potrebama migranata u prihvatnim centrima i osiguranju neophodne pomoći u hrani, medicinskim sredstvima i opremi.

Sporazum su u ime Srbije potpisali ministar za rad i socijalnu skrb Aleksandar Vulin i ministrica zadužena za eurointegracije Jadranka Joksimović, a u ime Banke za razvoj Vijeća Europe zamjenik generalnog direktora Stefan Selen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Migranti, izbjeglice

AP

Vulin je novinarima pojasnio da će tim sredstvima biti završeni prihvatni centri u Adaševcima i Šidu prema granici s Hrvatskom te još jedan prihvatni centar koji bude najnužniji na izbjegličkoj ruti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo