Preletjela preko Japana / Uzbuna zbog rakete: kako će međunarodna zajednica odgovoriti na provokaciju Sjeverne Koreje

Sjevernokorejski režim ispalio je balističku raketu preko Japana i uzbunio međunarodnu zajednicu - kako će im odgovoriti?

29.8.2017.
18:50
VOYO logo

Sjevernokorejski režim ponovno provocira svijet. Kim Jong-un izveo je jednu od dosad najvećih prijetnji, lansiravši balističku raketu koja je preletjela preko Japana.

Na otoku Hokkaidu zbog opasnosti od napada odmah je proglašena uzbuna, no raketa je očito ispaljena samo kao još jedna demonstracija sile, jer je preletjela kopno i pala u Tihi ocean. Ispaljivanje je produbilo međunarodnu napetost oko poteza Pjongjanga, zbog čega je sazvana sjednica UN-ova Vijeća sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spavala sam i odjednom se sa svih strana čuo alarm za uzbunu, na mobitelu, na ulici, stvarno sam se uplašila", priča jedna od stanovnica.

"U tom trenutku uopće nisam znala što da radim, toliko sam bila zbunjena i izgubljena", također je jedna od reakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo centre za evakuaciju, ali jednostavno nije bilo dovoljno vremena. U takvoj situaciji najvažnije je ostati staložen i biti svjestan svoje okoline", ističe student Joe Narsico.

Japanski premijer ovaj je potez Pjongjanga nazvao prijetnjom bez presedana. Je li uistinu tako objasnio je naš Petar Panjkota, što možete pogledati u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo