izostavljanje riječi / Vatikan povukao papinu izjavu da bi homoseksualna djeca možda trebala psihijatra

Image
Foto: AP Images

Vatikan tvrdi da je izjava povučena kako se ne bi izvrtala papina misao

28.8.2018.
9:51
AP Images
VOYO logo

Vatikan je u ponedjeljak povukao Papino pozivanje na "psihijatriju" u kontekstu homoseksualnosti u službenom izvješću s njegove novinske konferencije. "Kako ne bismo izvrtali Papinu misao - nije namjeravao reći da se radi o psihičkoj bolesti ali da možda treba vidjeti kako stoje stvari na psihološkoj razini", objasnila je glasnogovornica Vatikana izostavljanje tih njegovih riječi. 

Papa Franjo poručio je na povratku iz Irske u Italiju da bi se roditelji homoseksualne djece trebali moliti i možda za djecu potražiti psihijatrijsku pomoć. "U kojoj se godini problem javlja? To je bitno. Jedna je stvar kada se pojavi kod djece, kada postoji puno stvari koje možete učiniti, s psihijatrijom ili ... vidjeti kakve su stvari", rekao je Papa novinarima  u zrakoplovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Papa Franjo poručio roditeljima homoseksualaca da ih ne osuđuju: 'Svako dijete ima pravo na obitelj'

Druga je stvar kada se homoseksualizam manifestira "nakon 20 godina", dodao je. Novinar je upitao Papu što bi trebao učiniti otac homoseksualnog djeteta, na što je papa Franjo odgovorio: "Rekao bih da je prva stvar molitva. Ne osuđujte, već razgovarajte, shvatite i dajte sinu ili kćeri prostora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nereagiranje na taj problem bilo bi loše roditeljstvo, rekao je Papa. "Ignoriranje sina ili kćeri s homoseksualnim sklonostima pokazuje manjak očinstva ili majčinstva", kazao je, dodajući da roditelji ne smiju "otjerati" svoju djecu.

Talijanske gej i lezbijske grupe kritizirale su Papine komentare. "Pričanje o psihijatriji dovodi katoličke roditelje do vjerovanja kako je psihijatrijom moguće izliječiti homoseksualnost", rekao je Fabrizio Marrazzo iz grupe za podršku "Gay Hotline".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Homoseksualnost nije bolest, već prirodna varijanta ljudskog ponašanja i kao takva treba biti prihvaćena i poštovana", dodao je Marrazzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo