Za 10 dana / Vatikan preuzima upravljanje nad Međugorjem: Je li ovo prvi korak prema priznanju svetišta?

Image
Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ovo je veliki trenutak za Međugorje koje bi uskoro moglo postati priznato svetište

26.6.2018.
8:30
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Apostolski vizitator Svete Stolice mons. Henryk Hoser za nekoliko dana dolazi u Međugorje čime Vatikan preuzima upravu u župi Međugorje.

Mons. Hoser, kako neslužbeno doznaje Večernji list, sletjet će u Sarajevo 4. srpnja. Najprije će se susresti s apostolskim nuncijem u BiH, a nakon toga i s državnim i crkvenim vrhom te nakon dan-dva boravka u Sarajevu, uputiti u Međugorje, gdje će i službeno preuzeti upravljanje župom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je veliki trenutak za Međugorje koje bi uskoro moglo postati priznato svetište kojim će upravljati Sveta Stolica, kako je još lani najavio poznati vatikanist Andrea Tornielli.

Kako piše Večernji list, ovoga puta uloga mons. Hosera neće biti samo analiza stanja u Međugorju nego i vrlo proaktivna. Naime, njegova je zadaća isključivo pastoralne naravi i dolazi kako bi pomogao unapređenju pastorala u Međugorju. To znači da će raditi na proširenju sakralnog (crkvenog) prostora, izgradnji kapele trajne adoracije Presvetom Oltarskom Sakramentu, ustanovljenju stalnih pastoralaca i ispovjednika za nacije koje su najzastupljenije u Međugorju te poboljšanju infrastrukture. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to u vrijeme 37. obljetnice od početka ukazanja Blažene Djevice Marije šesterima međugorskim vidiocima, koja su započela 24. lipnja 1981. i traju sve do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo