Veliki požar u BiH / Vatra progutala tvornicu: odjekivale su eksplozije, dva vatrogasca ozlijeđena

Veliki požar buknuo je noćas iza ponoći u Tvornici montažnih kuća 'Krivaja' u Zavidovićima u BiH

29.8.2015.
9:51
VOYO logo

Tvornica montažnih kuća 'Krivaja' iz Zavidovića u središnjoj Bosni gotovo je u cijelosti uništena u velikom požaru koji je izbio u subotu u ranim jutarnjim satima, izvijestile su općinske vlasti i gasitelji koji su se satima borili s vatrenom stihijom pri čemu su dvojica i ozlijeđena.

Prema prvim procjenama nastala je višemilijunska šteta i neizvjesno je hoće li proizvodnju u pogonima koji su zapošljavali nekoliko stotina radnika uopće biti moguće nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu rano ujutro požar je lokaliziran, što znači da je onemogućeno njegovo širenje na obližnje industrijske objekte, međutim još uvijek je aktivan na objektu same Tvornice, javlja Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deseci vatrogasaca satima su se borili s vatrom pri čemu su dvojica ozlijeđena. Tijekom noći u gašenje su se uključili i građani. 

"Vatrogascima je sinoć gašenje požara otežavala izuzetno visoka temperatura, noć, velika isijavanja i povremene eksplozije zbog salonita. Također, imali smo i jednu veću eksploziju čiji uzrok ne znamo. Tom prilikom jedna osoba je lakše ranjena u nogu, dok je jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade imao trovanje pa mu je pružena prva pomoć na licu mjesta",  rekao je Mirsad Čamdžić, šef Profesionalne vatrogasne brigade Zavidovići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za potpuno gašenje požara vjerojatno će trebati cijeli dan. Na terenu su trenutno šest vatrogasnih ekipa sa vozilima jer su se pojedine ekipe iz susjednih gradova morale vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Područje na kojemu je izbio požar i u subotu je bilo obavijeno dimom dok su ekipe gasitelja tragale za skrivenim žarištima koja bi mogla ponovo razbuktati vatru.

Tvornica montažnih kuća privatizirani je dio nekadašnjeg šumsko-prerađivačkog giganta "Krivaja" koji je nakon rata većim dijelom upropašten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvronica montažnih kuća uspjela je uspješno obnoviti proizvodnju i izvoziti svoje proizvode, prije svega na tržišta Hrvatske i Slovenije.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo