london zbraja štetu / Vatrogascima najteži dan nakon II. svjetskog rata, tračnice su se svijale od vrućine. Izgorjeli deseci nekretnina

Image
Foto: Profimedia

Britanska meteorološka služba rekla je da je izmjerena temperatura od 40,3 stupnja Celzija u Coningsbyju

20.7.2022.
11:13
Profimedia
VOYO logo

Vatrogasci su radili cijelu noć da obuzdaju požare, inženjeri u srijedu pokušavaju popraviti tračnice koje su se savile na vrućini, a Britanci su se probudili dan nakon najtoplijeg zabilježenog u povijesti.

Londonski vatrogasci imali su u utorak najteži dan od Drugog svjetskog rata. Temperature se se prvi puta popele do 40 stupnjeva Celzija, što je potaknulo požare koji su uništili desetke nekretnina u glavnom gradu, a vatra se proširila preko suhih travnjaka do željezničkih tračnica i cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlakovi iz Londona za istočnu obalu Engleske otkazani su najmanje do podneva u srijedu nakon što je vatra u blizini grada Peterborougha u središnjoj Engleskoj oštetila signalizaciju. Drugi požari na toj prometnoj mreži oštetili su tračnice i nadzemne vodove.

"Ne putujte danas prema ili iz London Kings Crossa," objavio je operater londonske sjeveroistočne željeznice, referirajući se na veliku postaju u glavnom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska meteorološka služba rekla je da je izmjerena temperatura od 40,3 stupnja Celzija u Coningsbyju u središnjoj Engleskoj u utorak, a da su 34 mjesta širom zemlje srušila raniju najvišu temperaturu od 38,7 zabilježenu 2019. Podaci se još uvijek smatraju privremenima, a ne konačnima.

Image
izvanredno stanje /

Požar progutao kuće kod Londona koji bilježi rekordnih 40 stupnjeva: 'Mislili smo da je to nemoguće'

Image
izvanredno stanje /

Požar progutao kuće kod Londona koji bilježi rekordnih 40 stupnjeva: 'Mislili smo da je to nemoguće'

Služba za srijedu najavljuje puno ugodniji dan s mogućom kišom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku u ponedjeljak, dvije su piste zračnih luka morale biti zatvorene zbog oštećenja površine. Elektroenergetske kompanije suočile su se s problemima jer im je vrućina oštetila opremu, mnoge škole su zatvorene, a zoološki vrtovi mučili su se da rashlade životinje.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan pohvalio je vatrogasce koji su dobili 2600 poziva za pomoć, dok je u normalnom danu prosjek 350. Hitna pomoć dobivala je 400 poziva po satu od ljudi kolji su se borili s vrtoglavicom, teškoćama disanja i drugim posljedicama izlaganja toplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je što nismo imali kišu čitav srpanj u Londonu", rekao je Kahn za BBC Radio. "Trava je suha zbog čega se lakše zapali, a tada se požar širi nevjerojatnom brzinom".

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo