USLIJED ŽESTOKIH KRITIKA / Veće ovlasti policiji: Francuska vlada traži produljenje izvanrednog stanja

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Ministar pravosuđa Jean-Yves Urvoas ostavio je mogućnost produljenja izvanrednog stanja za šest mjeseci

19.7.2016.
12:27
AP
VOYO logo

Francuska vlada, preplavljena kritikama da nije dovoljno učinila kako bi spriječila prošlotjedni napad u Nici, zatražila je u utorak od parlamenta produljenje izvanrednog stanja koje policiji daje veće ovlasti prilikom potraga i uhićenja osumnjičenih.

Nakon što je snaženo kritiziran od strane oporbenih političara i izviždan u Nici prilikom odavanja počasti za 84 žrtve napada, premijer Manuel Valls traži od zastupnika da podrže tromjesečno produljenje izvanrednog stanje koje je uvedeno prošlog studenoga nakon terorističkih napada u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva člana vlade koja su pozvala političke protivnike da pokažu jedinstvo u sučeljavanju s terorističkom prijetnjom, zvučala su pomirljivo uoči rasprave u parlamentu u utorak navečer.

Ministar pravosuđa Jean-Yves Urvoas ostavio je mogućnost produljenja izvanrednog stanja za šest mjeseci, ustvrdivši da taj zahtjev oporbe "nije neprimjeren", jer bi obuhvatio godišnjicu napada u studenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Jean-Yves Le Drian je potvrdio da je premijer spreman razmotriti i druge prijedloge koje bi osnažile protuterorističke kapacitete policije i obavještajnih službi.

"Ne radi se tu samo o simbolici. Iz onog što se desilo u Njemačkoj možemo vidjeti da je prijetnja sveprisutna", kazao je ministar aludirajući na napad sjekirom na putnike u vlaku u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napada u Nici, broj Francuza koji vjeruju da je Hollandeova vlada dorasla zadatku učinkovite borbe protiv terorizma pao na 33 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo