U očekivanju novog pokolja / Većina Ukrajinaca ne dvoji, Putin će napasti. Oni iz proruskih u tome vide tek vježbe: 'Rat je najbolji biznis'

'Ne mislim da će rat početi, to je politička kriza. Radi se samo o novcu i politici, ničem drugom. Kažu da je rat najbolji biznis', kaže jedan iz Luganska

13.2.2022.
18:42
VOYO logo

Telefonska diplomacija Joea Bidena i Vladimira Putina nije upalila, američki i ruski predsjednik nisu uspjeli smiriti tenzije oko Ukrajine. 

Sve su glasnije tvrdnje da je Europa na rubu rata, vjerski vođe s obje strane mole za mir dok je ruska vojska okružila Ukrajinu s tri strane. Amela Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je to izvela vojska, sada je na redu ukrajinska policija. 30 kilometara od Krima demonstrira na što je sve spremna ako kriza preraste u rat.  Ukrajinski predsjednik je na terenu, smiruje strasti, ali kaže spremni su na napad koji se može dogoditi svaki čas.

Volodimir Zelenski: "Moramo biti spremni svaki dan, jer ovo nije jučer počelo. Počelo je 2014. Znači, spremni smo i zato smo ovdje i zato možete vidjeti kako rade naše snage reda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dok se čeka na početak rata... /

Ambasador Rusije u Švedskoj: 'Se**mo vam na sankcije Zapada!' Njemački vicekancelar: 'Ukrajinu ne ostavljamo na cjedilu'

Image
Dok se čeka na početak rata... /

Ambasador Rusije u Švedskoj: 'Se**mo vam na sankcije Zapada!' Njemački vicekancelar: 'Ukrajinu ne ostavljamo na cjedilu'

On će večeras razgovarati s američkim predsjednikom, a jučer je to u više od sat vremena odradio i Putin. Dogovorili su se da će još razgovarati.

Aamer Madhani, novinar Associated Pressa: "Ne postoji nikakav dokaz nakon tog razgovora koji bi ukazivao na to da je Putin spreman na diplomatsko rješenje ove krize. Čini se da bi vrlo lako moglo doći do vojne akcije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je s tri strane okružena ruskom vojskom, koja se nalazi i na jugu Bjelorusije. Promjene se vide i na satelitskim snimkama. Ovako raspoređenih trupa uz granicu donedavno ili nije bilo ili su bile znatno manje.

Za većinu UKrajinaca dileme nema, Putin će napasti. Za one koji žive u Donjecku i Lugansku, oblastima pod ruskom ovlasti, radi se o običnoj vojnoj vježbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da će rat početi, to je politička kriza. Radi se samo o novcu i politici, ničem drugom. Kažu da je rat najbolji biznis", kaže jedan iz Luganska.

Sve više diplomata povlači se iz Kijeva, a ukrajinske vlasti savjetuju aviokompanije da ne lete iznad Crnog mora. U Ukrajini je ukupno 114 Hrvata, objavio je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše veleposlanstvo u KIjevu normalno funkcionira, svi naši građani koji se nalaze u Ukrajini su, naravno informirani i pozvani neka se jave veleposlanstvu, imaju naše brojeve. Zbog te pogoršane situacije u Ukrajini, mi smo im savjetovali da privremeno napuste Ukrajinu, naravno svatko prema svojim mogućnostima."

Danas su za mir u Ukrajini molili i patrijarh Bartolomej i papa Franjo, koji je rekao: "Vijesti koje dolaze iz Ukrajine vrlo su zabrinjavajuće. Povjeravam sve napore za mir na zagovor Djevice Marije i na savjest političkih vođa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa iako se nagađa da bi invazija mogla početi već sljedeći tjedan malo je vjerojatno da će se to dogoditi sutra ili prekosutra, jer tada u Kijev, odnosno Moskvu stiže njemački kancelar Olaf Scholz. I dok rusko veleposlanstvo u KIjevu, kažu u Moskvi, neometano radi, američko je već počelo uništavati važne dokumente. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo