šokirali javnost / Vehabije u Tešnju vojno obučavaju maloljetnike, a mladići iz akademije poziraju sa ISIL-ovom zastavom

Na snimci Vehabije dječacima daju poduke iz Islama te ih izvode na otvoren prostor gdje dječaci rade vježbe identične vojničkim pripremama

8.2.2018.
13:50
VOYO logo

Krajem siječnja na YouTubeu je objavljena snimka u kojoj Vehabijska organizacija „Asker“ (tj. Vojnik, pripadnik vladajuće vojne elite) vrši islamsko podučavanje i vojnu obuku djece u dobi od 9 do 17 godina, prenosi RTRS.

Na snimci Vehabije dječacima daju poduke iz Islama te ih izvode na otvoren prostor gdje dječaci vrše vježbe identične vojničkim pripremama. Dječake se glasno pita: „Tko smo mi?“, nakon čega dječaci u glas odgovaraju: „Askeri“ (vojnici).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od vođa Askera, Nermin Ćuprija, rekao je kako se radi o sportskom klubu s 50 odraslih članova i 100-njak djece u dobi od 5 do 15 godina, a na navode o mogućim opasnostima ove organizacije Čuprija kaže kako se radi o zloupotrebi djece i šokiranju javnosti, te da se na snimci može vidjeti kako djeca samo treniraju na izletu u adrenalinskom parku, prenosi RTRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografiju na kojoj pripadnici kluba poziraju sa zastavom Islamske države pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo